Michael van Gerwen naar laatste 8 op WK Darts

Foto: WGF

Met veel moeite is  Michael van Gerwen doorgedrongen tot de kwartfinales van het WK. De nummer 1 van de plaatsingslijst klopte de ontketende Engelsman Joe Cullen (4-3), na een achterstand van 1-3 in sets.

Joe Cullen gooide de wedstrijd van zijn leven, met maar liefst 19 scores van 180. Dat was een record in een wedstrijd in de vierde ronde op een WK. De als zestiende geplaatste Engelsman kreeg twee keer de kans om de wedstrijd uit te gooien, maar tot opluchting van Van Gerwen miste de Brit.

Met een oerkreet vierde darter Michael van Gerwen zijn geslaagde inhaalrace tegen Joe Cullen in de achtste finales van het WK. “Dit geeft zo veel vertrouwen”, zei hij voor de camera van RTL 7. “Hier kan ik mee verder.”

Van Gerwen knokte zich terug van een achterstand van 1-3 in sets (4-3). De als zestiende geplaatste Cullen gooide de wedstrijd van zijn leven tegen Van Gerwen, met maar liefst 19 scores van 180. “Het leek wel of hij een abonnement op die score had genomen”, grapte de opgeluchte Van Gerwen. “Niet normaal.”

De Engelsman Cullen kreeg twee keer de kans om de wedstrijd uit te gooien, maar hij miste op bull. “Dat blijft toch het kleinste vlakje van het bord”, stelde Van Gerwen. “Ik bleef vertrouwen houden. Ik speelde niet grandioos maar deed ook heel veel dingen goed. Dat neem ik mee naar de kwartfinale.”

Van Gerwen wankelde maar sloeg in de beslissende leg van de zevende set toe. “Cullen gooide grandioos. Hij zat in een flow. Ik weet hoe hij speelt. Als je hem onder druk blijft zetten, dan komt hij op een gegeven moment in de problemen”, zei hij. “Ik zag hem al met zijn hoofd schudden toen ik in de beslissende leg 180 gooide. Dan weet je dat het goed zit. Maar dan moet je het nog wel even afmaken. Het is zo lekker dat ik deze wedstrijd nog win. Deze tegenstand miste ik vorig jaar in de eerste ronden.”

Nieuws.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

 

Reacties