Majorettenkorps Sint-Jan Elshout gaat mee doen aan het TOP Twirlplan

Foto: St Jan Elshout majoretten

Majorettenkorps Sint Jan uit Elshout gaat meedoen aan het TOP twirlplan vanuit de bond om het niveau van de vereniging hoog te kunnen houden. Daarbij zou graad 3 haalbaar kunnen zijn aldus Isaura van der Lee, trainster en bestuurslid. Alle technieken en bewegingen zijn beschreven in 6 graden, waarbij graad 1 de wereldtop is.

Om de clubleden hierop voor te bereiden ontwikkelde de trainster zelf tussenexamens, basistwirls 1 en 2, die ieder 10 oefeningen bevatten en leiden tot een eigen clubdiploma. Twee weken geleden slaagde Romy als eerste voor deze examens en dat deed zij online vanwege de geldende maatregelen.

Isaura snakt naar de tijd dat er weer wedstrijden en andere clubactiviteiten mogen plaatsvinden. Naast haar vrijwilligerswerk voor de club is zij zelf ook actief. Samen met duopartner streeft zij erna om in 2022 mee te kunnen doen aan het EK. De club is klein, maar ambitieus met een A-team dat allemaal al op graad 3 zit en nog 3 teams die volop in ontwikkeling ziijn. Op dit moment is Sint Jan de enige majorettenvereniging in de hele Langstraat en hebben zij leden uit de wijde omgeving. Hoewel de meeste activiteiten vanwege de coronamaatregelen stil liggen, gaat het oefenen wel door. Dat doen zij buiten en ook online zijn er activiteiten.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen