RKC lijdt pijnlijke nederlaag tegen Emmen

RKC Waalwijk heeft vandaag een pijnlijke nederlaag geleden. In en tegen Emmen stond na 30 minuten al 3-0 op het scorebord. Deze valse start kwamen de Geelblauwen niet meer te boven. Ook de eretreffer van Cyril Ngonge in de laatste minuut bracht daar geen verandering meer in.

De Waalwijkers kenden zoals gezegd een slechte start in Emmen. Nadat eerder al kansen niet waren besteed aan Kerim Frei en tweemaal Michael de Leeuw was het na tien minuten verdediger Nick Bakker die de score zou openen uit een vrije trap: 1-0. Niet veel later was het Luka Adzic die de score verdubbelde na balverlies aan RKC-zijde: 2-0.

Na een half uur werd het allemaal nog erger voor de Waalwijkers. De thuisploeg kreeg een penalty na een overtreding van Vurnon Anita. Kostas Lamprou keerde de strafschop, maar in de rebound trof penaltynemer Sergio Peña alsnog doel: 3-0. Zodoende gingen de Geelblauwen met een 3-0 ruststand de kleedkamer in.

In de tweede helft waren de kansen spaarzaam. FC Emmen hoefde niet meer en RKC kwam zelf nauwelijks tot doelpogingen. Lamprou voorkwam erger na kansen voor Cavlan en De Leeuw. In de absolute slotfase deden de Geelblauwen toch nog iets terug. Met een schot in de verre hoek maakte invaller Cyril Ngonge de 3-1. RKC kent hiermee een slechte hervatting van de competitie.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.