Van Gerwen met moeite naar 2e ronde World Matchplay

Foto: Screenshot

Michael van Gerwen heeft zich als enige Nederlander de tweede ronde van de prestigieuze World Matchplay bereikt. De drievoudig wereldkampioen wist zich met hangen en wurgen in zijn openingspartij in het Engelse Blackpool tegen de Australiër Damon Heta zich te plaatsen bij de laatste 16 (10-7)

De 32-jarige Vlijmenaar kwam voor tweeduizend fans in Winter Gardens ngoed uit de startblokken en leidde met 4-3. The Heat trok de stand vervolgens gelijk met een 62 finish voor 4-4 en pakte daarna brutaal een 6-4 voorsprong. De tweede pauze kwam op het juiste moment voor Van Gerwen, die vervolgens het gaspedaal flink intrapte in de derde sessie. Met een 11-darter en een 14-darter werd de achterstand razendsnel rechtgetrokken.

Een 13-darter bracht Van Gerwen opnieuw aan de leiding en het leek daarna opnieuw gelijk te worden. Echter liet Heta vijf kansen op 7-7 onbenut. Via dubbel 10 kwam Van Gerwen op 8-6, en daarna op 9-6 via een 97 check-out.

Heta pakte daarna nog één leg alvorens Van Gerwen in de zeventiende leg zijn zesde matchdart benutte voor een plek in de tweede ronde. Michael van Gerwen speelt nu woensdagavond in de tweede ronde tegen Ian White.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Reacties