Wielrenner Coen Vermeltfoort wint koers in België

Volker Wessels foto Emile Willems
Volker Wessels foto Emile Willems
Foto: Volker Wessels

De Textielprijs in Vichte (België) is gewonnen door de Vlijmenaar Coen Vermeltfoort. De 33 jarige Nederlander was in de sprint van kopgroep sneller dan Iljo Keisse en Floris De Tier. De 33-jarige Nederlander Coen Vermeltfoortvan Volker Wessels Cycling Team was sneller dan zijn medevluchters Iljo Keisse en Floris De Tier.

De Textielprijs, de profkermiskoers in Vichte, ging tien keer over Tiegemberg. Het peloton lag snel in vijf stukken. Pieter Serry, Maxime De Poorter, de Nederlander Timo De Jong en twee Skandinavische renners trokken vier ronden van het einde in de aanval. Nog geen volle ronde later sloten vijftien achtervolgers aan. Deceuninck-Quick.Step telde in die kopgroep vijf man: Keisse, Serry, Mauri Vansevenant, Bert Van Lerberghe en Stijn Steels. De mannen van manager Patrick Lefevere probeerden de ruime kopgroep verder uit te dunnen. Keisse sprong, kreeg De Jong mee en werd weer ingerekend. Daarna probeerde Steels, maar hij geraakte niet ver. Twee ronden van het einde counterde De Tier. Hij kreeg Keisse en Vermeltfoort mee. Dit trio liep snel vijftig seconden uit. In de slotronde, na een eerste uitval van Keisse, stokte de samenwerking maar de drie gingen sprinten voor de overwinning

In de sprint maakte Vermeltfoort de klus prima af. De pion van het continentale VolkerWessels heeft als prof een verleden bij Rabobank en Roompot. “Die vier profseizoenen waren geen meevaller, maar ik koers heel graag, dus zet ik door op het continentale niveau”, glunderde Vermeltfoort.

flag-be Textielprijs Vichte 2021
1. flag-nl Coen Vermeltfoort (VolkerWessels)
2. flag-be Iljo Keisse (Deceuninck-Quick-Step)
3. flag-be Floris De Tier (Alpecin-Fenix)
4. flag-be Stijn Steels (Deceuninck-Quick-Step)
5. flag-be Bert Van Lerberghe (Deceuninck-Quick-Step)
6. flag-be Lionel Taminiaux (Alpecin-Fenix)
7. flag-gb Harry Tanfield (Qhubeka NextHash)
8. flag-dk Louis Bendixen (Team Coop)
9. flag-be Pieter Serry (Deceuninck-Quick-Step)
10. flag-be Mauri Vansevenant (Deceuninck-Quick-Step)

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen