Zondag de beladen derby VV Haarsteeg – Vlijmense Boys

Foto: Heusden Nieuws

Zondag vindt op het sportpark aan de Priemsteeg (om 14.00 uur) de altijd beladen derby tussen Haarsteeg en Vlijmense Boys plaats en daar blikt 073 voetbal graag op vooruit en doen dat met beide aanvoerders, Aaron van Engelen en Wesley Paijmans. Tevens is deze wedstrijd om de Naessens Cup

Een heuse topper in de 3e klasse B. Gehoopt ongetwijfeld, maar beide club zullen dat vast niet gedacht hebben bij de start van het seizoen. Haarsteeg bivakkeerde de afgelopen seizoenen steeds diep in het rechterrijtje, terwijl Vljmense Boys het voorgaande jaren (op 2019-2020 na) niet heel veel beter deed. Maar de buren presteren tot nu allebei uitstekend. Vlijmen heeft er 5 gespeeld, heeft 15 punten en is met 18 goals de meest scorende ploeg. Haarsteeg verloor vorige week voor het eerst, maar staat nog wel gedeeld derde. Met recht dus een mooie ‘wedstrijd van de week’.

Haat en nijd
Vorige week deed Wesley Paijmans weer een goed halfuur mee bij Vlijmense Boys. “Ik had een spiertje verrekt en heb daardoor twee wedstrijden gemist”, zo legt hij uit. “Zondag hoop ik weer in de basis te staan. Derby’s zijn toch altijd wedstrijden op zich. En vooral wij tegen Haarsteeg, want dat is van oudsher haat en nijd. We zijn allebei goed gestart, dus ik denk dat het een leuke pot wordt met veel publiek.”

Aaron van Engelen heeft er ook zin in: “Dit is de mooiste wedstrijd van het seizoen. Hier leeft iedereen het hele jaar naartoe. De wedstrijden tegen Nieuwkuijk en Drunen zijn natuurlijk ook geweldig, maar tegen Vlijmense Boys ligt de rivaliteit nog net een tandje hoger.”

Vinger minder
De keeper van Haarsteeg is momenteel captain. “Omdat Lars (Habraken, red.) en Rick (van der Griendt, red.), de nummers 1 en 2, tot de winterstop niet meedoen.” Hij is blij – na een desastreus ongeluk – überhaupt weer ouderwets onder de lat te kunnen staan. “De eerste competitiewedstrijd moest ik nog laten schieten, maar ik ben nu weer helemaal fit. Nergens last meer van. Het keepen met een vinger minder gaat prima. In het begin was het echt wennen. De coördinatie was weg en de techniek van het vangen moest ik wat aanpassen. Maar de vorm en het ritme beginnen er steeds meer in te komen.”

Het kan een mooi seizoen worden, voor beide ploegen, zo denken allebei de aanvoerders tot slot: “Als wij redelijk fit blijven, kunnen we een leuk jaar tegemoet gaan. Een paar jongens van het tweede elftal zijn doorgestroomd en hebben ons wat breder gemaakt. Eentje staat er zelfs in de basis. En de invallers zijn ook elke week belangrijk”, aldus Paijmans. En Van Engelen weet dat het zondag niet makkelijk zal worden: “Maar wij hebben nog wat goed te maken van de laatste ontmoeting. Voor corona hebben we, dacht ik, nog dik verloren bij Vlijmen.”

Historie
Onze statisticus is behoorlijk in zijn archief gedoken. De buren hebben natuurlijk een grote historie tegen elkaar. In totaal hebben we vanaf 1945 liefst 48 officiële ontmoetingen (41 competitie en 6 beker) gevonden. 21x won Vlijmense Boys, 13x Haarsteeg, 11x werd het gelijk en 4 resultaten zijn onbekend.

Tussen 1945 en 1955 stonden beide teams vrijwel jaarlijks tegenover elkaar. Daarna maakte Vlijmense Boys de sprong naar de 3e en 2e klasse en verbleef Haarsteeg tussen de 4e klasse en 1e klasse Afdeling Noord-Brabant. Pas in 1979 kwamen ze elkaar nog even tegen in de 2e klasse, en ook in de jaren ’90 en ’00 stonden de derby’s een paar seizoenen op het programma. Sinds 2015 staan de clubs weer jaarlijks tegenover elkaar.

Heusden.Nieuws is zondag aanwezig om weer een mooie fotoreportage te maken van deze derby.

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen