RKC speelt gelijk uit bij FC Groningen

RKC Waalwijk heeft op de vroege zondagmiddag een punt behaald in Groningen. Na een klein kwartier bracht Michiel Kramer de Geelblauwen op voorsprong, maar vlak voor tijd kwam de thuisploeg via Jørgen Strand Larsen op 1-1.

Vroege voorsprong
In het regenachtige noorden was het ons RKC dat de eerste kans van de wedstrijd kreeg. In de beginminuten van de wedstrijd werd Saïd Bakari diep gestuurd, maar hij kreeg zijn schot echter niet tussen de palen. Kort daarna, in de 14e minuut, kwamen de Geelblauwen er opnieuw knap uit via een counter. Jens Odgaard gaf een perfecte steekbal op mede-aanvaller Michiel Kramer, die hem vervolgens met precisie in de verre hoek binnenschoof: 0-1!

Na de tegengoal ging FC Groningen op jacht naar de gelijkmaker, maar waren de kansen spaarzaam. Tomas Suslov was nog het dichtst bij met enkele schoten. Op slag van rust kreeg de thuisploeg de grootste mogelijkheden, toen Michael de Leeuw de voorzet van Cyril Ngonge mistte. In de daaropvolgende mogelijkheid gooide Etienne Vaessen zich goed voor het schot, waardoor de ruststand 0-1 bleef.

Puntendeling
FC Groningen kwam getergd uit de kleedkamer in de tweede helft. Het zocht direct de aanval en kreeg al na een paar minuten twee grote kansen. Suslov schoot met een technisch begaafde volley de bal hard op doel, maar Vaessen imponeerde met een knappe redding. Ook spits Michael de Leeuw werd gevaarlijk met een kopbal, maar opnieuw stond de goed keepende RKC-doelman in de weg.

RKC had geen grote problemen met de thuisploeg en kreeg richting de slotfase nog enkele mogelijkheden op de 0-2. Zo plofte het aangeraakte schot van Bakari maar net over de lat en haalde Mo El Hankouri een kopbal van de lijn. Toch kreeg RKC in de 85e minuut een tik te verduren. De ingevallen Strand Larsen reageerde attent op een scherpe, lage voorzet van rechts en tikte bij de eerste paal binnen. Na de 1-1 waren er aan beide kanten nog kleine kansjes op drie punten, maar RKC en FC Groningen delen vanmiddag de punten.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.