Haarsteeg-doelman Aaron van Engelen scoort doelpunt voor de eeuwigheid

Foto: Arjan van Dongen

In de krankzinnige slotfase pakte Haarsteeg zondag een punt tegen koploper Vlijmense Boys: 1-1. In dezelfde kasse waren er nederlagen voor zowel Nieuwkuijk en RKDVC. SC Elshout verloor ook al, 3-0 en de eerste nederlaag van de compeitie is een feit. FC Drunen won zijn thuisduel met 4-3 van SVG

Aaron van Engelen heeft bij de F’jes slechts een paar wedstrijden gevoetbald, daarna kwam hij onder de lat te staan. Scoren, dat was de sluitpost van Haarsteeg nog nooit overkomen. Wel had hij een paar assists op zijn naam staan.

Gistermiddag had Van Engelen zijn primeur. Het is sowieso uitzonderlijk dat een goalie een doelpunt maakt, maar tijd en plaats maakten dit voor hem uniek. Thuis, en ook nog eens tegen de rivaal Vlijmense Boys. Het voltrok zich in de allerlaatste minuut. Twee keer eerder was Van Engelen bij een hoekschop al naar voren gegaan, eenmaal probeerde hij zelfs met twee voeten de bal in het doel te krijgen – een faliekante mislukking. Driemaal bleek scheepsrecht. De bal werd doorgekopt, hij nam die meteen op zijn pantoffel en liet net onder de lat tegen de netten ploffen. Alles en iedereen bij Haarsteeg ging uit zijn plaat. Een doelpunt uit een jongensboek, er zal nog járen over worden gesproken.

Het was dik verdiend dat de thuisclub langszij kwam. Nadat Djemal Arikan de score had geopend uit een strafschop was er maar één ploeg die voetbalde: Haarsteeg. Paal en lat en goed keeperswerk van Matthew van Dommelen voorkwamen dat de terechte gelijkmaker viel. Totdat Van Engelen het tegendeel bewees.

Erik van Esch had een slecht acterend Vlijmense Boys gezien. “Daar ben ik zelf schuldig aan. Ik had de luxe om over zeventien, achttien gelijkwaardige spelers te beschikken. Die willen allemaal deze derby spelen. Ik heb te laat de opstelling bekendgemaakt, daardoor was er lang onrust. En dat werkte door op het veld.”

RKDVC ging op bezoek bij het zwak presterende Baardwijk, maar kon niet voorkomen dat de Waalwijkers hun eerste zege boekten: 1-0. Trainer Edwin van Wijk was kort en krachtig in zijn commentaar. “We hebben heel pover gespeeld, niet één kans gecreëerd. We zijn door Baardwijk afgetroefd op strijd.”

Nieuwkuijk kende tegen Trinitas Oisterwijk een offday: 0-6. “Alles ging fout wat fout kon gaan”, zag trainer Corné Verhoeven. “Het leek helemaal nergens op, deed zeer aan de ogen.”

In de vierde klasse G ging SC Elshout, dat vorige week zijn wedstrijd zag afgelast vanwege corona binnen de selectie, voor de eerste keer in deze competitie onderuit. Bij Maliskamp werd het 3-0. “De scheidsrechter heeft ons een geheide strafschop onthouden”, vond Nik van Mook. “Maar daar lag het niet aan, we speelden gewoonweg een heel matig potje. Dan ga je onderuit.”

Vijfdeklasser FC Drunen had door twee treffers van Tugsad Kali en doelpunten van de broers Sinan en Nafis Alkan voor de rust al ruimschoots afstand genomen van SVG, toch werd het in de tweede helft nog spannend: 4-3. “Dat mag ik mezelf aanrekenen”, vond trainer Ali Albayrak, “want ik heb de reserves de kans gegeven om minuten te maken met het idee dat de winst al binnen was. Maar de ploeg raakte uit balans. Ik heb hiervan geleerd: er wordt niet meer gewisseld om het wisselen.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen