RKDVC verliest van hekkensluiter Baardwijk

Een 1-0 nederlaag voor RKDVC was de conclusie na een matig duel met buurman Baardwijk. Zij schreven de eerste competitie overwinning van dit seizoen bij. Door deze nederlaag is RKDVC terug te vinden op een 11e plaats in de stand, één punt als rodelantaarn RWB uit Waalwijk

In Baardwijk speelde zich vandaag een duel af tussen twee ploegen die in de onderste regionen van de competitie verblijven. RKDVC verzamelde 5 punten tot nu toe, maar pakte wel de eerste overwinning afgelopen week. Baardwijk verzamelde tot op heden slechts 2 punten, waar het wel 2 duels meer voor nodig had dan RKDVC. In de eerste 10 minuten was er sprake van gelijkwaardig veldspel, wat bij RKDVC resulteerde in twee goede schietkansen rond het 16-meter metergebied. Pogingen van Sam Pieterse en Roy Lamers werden beiden zonder al te veel moeite gekeerd door de Baardwijk keeper. In de 14e minuut was het wel raak voor Baardwijk. Een verre bal, gegeven vanaf de linksachter positie van Baardwijk, was lang onderweg, maar kon ongehinderd aangenomen worden door een geheel vrijstaande Baardwijk aanvaller in het 16-meter gebied van RKDVC. Hij legde de bal eenvoudig breed op een mee opgekomen Baardwijk speler. Met enig fortuin verdween zijn inzet achter Jordan Levy, omdat de bal onderweg nog aangeraakt werd. Even later kon Rodi Stupers nog redding brengen met een uiterste krachtsinspanning in een situatie waar drie Baardwijk spelers, tegenover 1 RKDVC verdediger terecht kwamen. Aan RKDVC-zijde was er weinig aansluiting met de voorste linie en werden bovendien veel lange ballen ingeleverd bij de tegenstander. Alleen een vrije trap van Roy zorgde nog voor wat dreiging in de 1e helft. De 1-0 voorsprong voor Baardwijk met de rust was verdiend te noemen. Zij waren feller in de duels en hadden meer stootkracht naar voren.

In de 2e helft zou RKDVC met meer energie moeten gaan spelen om zich terug te kunnen knokken in de wedstrijd. Het tegendeel bleek echter waar, Baardwijk rook dat er punten te halen waren en verschafte zich binnen 10 minuten na rust twee prima kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Een lobje net naast en een bal op de paal hielden RKDVC in de wedstrijd. Bovendien moest Jordan nog meerdere keren handelend optreden bij doelpogingen van Baardwijk. RKDVC zette daar bar weinig tegenover. Ondanks de inbreng van extra aanvallers in de laatste fase van de wedstrijd kon RKDVC geen vuist meer maken. RKDVC eindigde de wedstrijd met 10 man: Rodi moest in de slotfase met een enkelblessure vroegtijdig het veld verlaten.

De komende twee wedstrijden mag RKDVC de borst nat maken met eerst nummer 3 FC Engelen (thuis) en daarna koploper Vlijmense Boys (uit) op het programma. Tegenstanders van formaat, maar een mooie kans voor het team om zich te herpakken van het matige optreden van vandaag.