RKDVC-trainer Edwin van Wijk raakt zijn record kwijt

Foto: Heusden Nieuws

Derdeklasser RKDVC bleef thuis in zestien competitiewedstrijden en drie bekerduels onder leiding van trainer Edwin van Wijk ongeslagen. FC Engelen maakte daar zondag een einde aan: 0-1. In dezelfde 3e klasse morste Vlijmense Boys voor de tweede week op rij punten. SC Elshout verloor opnieuw, deze keer thuis van Essche Boys (0-1) Nieuwkuijk wist zich te plaatsen voor de volgende ronde van de KNVB beker door na strafschoppen te winnen van WSC uit Waalwijk.

Quinten Vorstenbosch ontnam DVC en Van Wijk die aardige statistiek. Daarmee was nog niet gezegd dat de kampioenskandidaat de punten verdiende. “Niet echt”, vond Van Wijk, “want we hadden de pech om tot twee keer toe het aluminium te raken.” Hij was dik tevreden over de instelling van zijn spelers. “Ze hebben zich gerevancheerd voor het slappe optreden van vorige week, bij Baardwijk. Niets voor niets is het team gekozen tot man of the match.”

Vlijmense Boys morste voor de tweede week op rij in de slotfase punten. Bij Waspik werd het 2-2. De thuisclub nam een voorsprong, die door Nick Peijnenburg teniet werd gedaan. Bjorn van Bijnen zette de koploper in de derde klasse B op een voorsprong. Opvallend, want pas twee weken geleden meldde hij zich bij de Boys na een avontuur bij Willem II en FC Eindhoven. Twee seizoenen geleden speelde de spits zich in de kijker bij de Tricolores toen hij met twaalf doelpunten in elf wedstrijden voorkwam dat Vlijmense Boys zou degraderen.

In het bekerduel tussen Nieuwkuijk en WSC zou een benefiet worden gekoppeld om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum Foundation. Jeugdspeler Thijs Vermeulen werd in het Prinses Máxima Centrum behandeld voor Burkitt Lymfeklier kanker en Leukemie. Ondanks zijn positieve instelling en vechtlust is Thijs op 21 oktober op vijftienjarige leeftijd overleden. Vanwege de coronamaatregelen is de benefiet verdaagd tot een nader te bepalen datum.

Nieuwkuijk had in de eerste helft weinig in te brengen tegen de hekkensluiter in de tweede klasse E: 0-2. Na rust, met een andere organisatie, keerde het duel. Sven Jansen en Jurgen Fitters sleepten er nog strafschoppen uit. In die reek onderscheidde Jorne van Buul, die in de eerste helft was ingevallen, zich door twee pingels te stoppen. De volgende tegenstander van Nieuwkuijk is nog niet bekend.

In de vierde klasse D zijn de wittebroodsweken van SC Elshout definitief voorbij. De ploeg ging voor de tweede keer op rij onderuit. Essche Boys had aan één doelpunt genoeg om de punten op te halen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen