Fietsclub BOS 3 dagen in de Ardennen

Foto: BOS Elshout

Het MTB seizoen 2021-2022 moest goed beginnen, daarom had de toercommissie van de club, samen met PAC vakanties, het plan bedacht om een weekend naar de Ardennen te gaan, met als uitvalsbasis de schitterende bossen en heuvels rondom Vielsalm.

Vrijdagochtend 12 November vertrokken 15 leden van onze club naar België, om 3 dagen lang in de bossen zichzelf, en hun materiaal, eens goed te testen. Een paar man gingen mee om de omgeving op de weg te verkennen, maar het merendeel kwam voor de modder. De eerste dag werd meteen een eerste verkennende tocht te gereden, en al snel werd duidelijk, dat dit geen eenvoudig weekend zou worden. De organiserende leden hadden routes van elke dag ca. 75 kilometer uitgezet, maar met 15km gemiddeld per uur, en zware blubber, bleek dat onmogelijk. Hellingen van 35%, sporen van soms een meter diep, met paden via gerooide bomenvelden, waren erg mooi, maar ook erg moeilijk. Op Zaterdag werd de koninginnenrit afgewerkt in 3,5 uur met 50 km op de klok en 1200 hoogtemeters. De tocht voerde via de Wanne, en de Grand Halleux terug naar Vielsalm. Het was taai, steil, nat, met veel modder, maar fantastisch. Op Strava zagen de ritten er misschien niet spectaculair uit, maar in werkelijkheid was het een geweldig weekend om mee te maken. Een geslaagde trip.

Voor de liefhebben vertrekken de leden overigens elke zondag om 9.00 en 9.30 vanaf het plein voor de basisschool in Elshout de bossen in. Op woensdagavond om 19.00 uur gaan ze met de “diehards” de paden op met verlichting. Ga gerust een keer mee.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen