Vlijmense Boys pakt dankzij Bjorn van Bijnen periodetitel

Foto: Wil Gulpen Fotografie

In de derde klasse B won Vlijmense Boys zondag niet alleen van RKDVC (4-1), maar werd ook de eerste periode gepakt. Nieuwkuijk verloor in dezelfde klasse met 4-0 bij TSV Gudok, Haarsteeg kwam niet in actie, 4e klasser SC Elshout ging op eigen veld keihard onderuit en FC Drunen (5e klasse) won in Breda met 2-5 van Advendo.

Van te voren was al een zanger besteld. Als de periodetitel aan de neus voorbij zou gaan van de Boys, zou hij het bijzonder lastig hebben om de kantine op zijn kop te zetten. Zover kwam het dus niet, en dat was te danken aan Bjorn van Bijnen. Hij viel na rust in, scoorde een onvervalste hattrick. Met Van Bijnen, die een paar weken geleden van een profavontuur bij Willem II en FC Eindhoven terugkeerde bij rood en zwart, heeft trainer Erik van Esch er een goudklomp bijgekregen. En toch mocht de spits slechts invallen. “Je kunt het niet maken om spelers die heel goed hebben gepresteerd en waar we dus de periode aan te danken hebben eruit te halen ten faveure van Bjorn. En hij snapt dat ook heel goed.”

Bij RKDVC scoorde voor de rust Roy Lamers de gelijkmaker nadat Stem Lammers de score had geopend. “We hadden wel wat meer mogen scoren”, vond trainer Edwin van Wijk, “en daarmee ons belonen voor het goede spel. Maar dat hebben we dus nagelaten.”

Bij Nieuwkuijk, dat aantrad tegen TSV Gudok, ontbrak trainer Corné Verhoeven op het appel: hij had corona. Daarom nam zijn 25-jarige assistent-trainer Roy Fitters de honneurs waar. Hij kon zijn debuut niet met een resultaat afsluiten: 4-0. Behoudens een dik kwartier na rust toen Kuijk een paar aardige kansen bij elkaar voetbalde, maakte de ploeg een wat povere indruk. “Vorige week dachten we dat zelfvertrouwen te hebben getankt in beker door tweedeklasser WSC uit te schakelen, maar we zitten nog altijd in de hoek waar de klap vallen. Er moet wat gebeuren.”

Haarsteeg kwam bij Waspik niet in actie, want de wedstrijd werd wegens corona afgelast.

Vierdeklasser SC Elshout ging op eigen veld tegen Buren keihard onderuit: 1-6. Afgelopen dinsdag hadden de mannen van trainer Gilbert de Fijter nog gewonnen van Teisterbanders en daarmee na drie nederlagen op rij zichzelf weer een boost bezorgd. In de eerste helft zag het er naar uit dat ‘Teisterbanders’ nog eens zou worden herhaald: Willem Jongen opende de score. Maar toen vlak voor en na rust de gasten toeslagen, werd SC Elshout bevangen door mentale moeheid. Na afloop gingen de spelers toch nog eten bij het schnitzelrestaurant in Elshout. “Stukje teambuilding”, zegt speler Thijs Lommers.

In de vijfde klasse A ging FC Drunen bij ADVENDO met de punten aan de haal: 2-5. Voor de rust ging het duel nog gelijk op (2-2), waarbij Sinan Alkan beide doelpunten voor de Drunenaren opeiste. Erna voerde Tugsad Kali een one-man-show op: hij scoorde een onvervalste hattrick. Kali is overgekomen van derdeklasser RKDVC, maar speelde zich nog maar zelden in de picture. “Tugsad is een lichtvoetitge spelen met een actie in huis”, weet trainer Ali Albayrak. “In de derde klasse kom je daar meer mee weg dan in de kelderklasse. Hier zagen tegenstanders je tot de knieën af. Moet je het meer hebben van kaatsen, combineren. Die verandering heeft tijd gekost. Vandaag zag je: Tugsad heeft  het zich aangeleerd.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen