Vuelta parcours in Nederland opnieuw onthuld

Foto: Gemeente Heusden

In Madrid werd donderdag het parcours van La Vuelta 2022 bekend gemaakt. Met een Nederlands tintje, de eerste drie dagen vinden plaats op Nederlandse bodem. Na twee jaar uitstel, zal de 77e editie op 19 augustus van start gaan in Utrecht, gevolgd door twee etappes door het Utrechtse en Brabantse landschap. Op zaterdag 20 augustus is de 2e etappe met doorkomst door de gemeente Heusden.

“Zowel de twee provincies, de drie steden, en de 34 parcoursgemeenten staan al enige tijd in de startblokken”, zegt de Utrechtse wethouder Klaas Verschuure. “En dat geldt ook voor de vele vrijwilligers, bedrijven, sportverenigingen en scholen die allemaal een mooi feest in hun buurt willen maken van La Vuelta Holanda. Ik denk dat iedereen er enorm naar uitkijkt!” Hij sprak bij de presentatie in Madrid als vertegenwoordiger van  het organisatiecomité, dat is samengesteld uit de Provincies Noord-Brabant (BrabantSport) en Utrecht en de steden Breda, ’s-Hertogenbosch en Utrecht.

La Vuelta zal na de ploegenpresentatie op 18 augustus drie dagen door Nederland voeren.

Klaas Verschuure: “De route in de stad Utrecht heb ik al even kunnen schouwen: er hoeft weinig aangepast te worden, omdat de straten er nog goed bij liggen. Utrecht heeft enige ervaring. Eerder ontvingen wij de Giro d’Italia (2010) en de Tour de France (2015). Met de komst van La Vuelta zijn wij straks de eerste stad ter wereld die de drie grote wielerronden heeft ontvangen.”

Programma
donderdag      18 augustus    Ploegenpresentatie in Utrecht
vrijdag             19 augustus    Ploegentijdrit in Utrecht
zaterdag          20 augustus    Etappe ’s-Hertogenbosch – Utrecht
zondag            21 augustus    Etappe Breda – Breda

Op 19 augustus gaat de 77ste editie van La Vuelta van start met een ploegentijdrit. Onder de drieëntwintig deelnemende ploegen zijn er gegarandeerd twee met een duidelijk Nederlands tintje, Jumbo-Visma en Team DSM. Mogelijk komt daar de Alpecin-Fenix ploeg nog bij. Deze ploegen waren zeer succesvol in de afgelopen Vuelta, met meerdere etappeoverwinningen en de eindwinst voor Primož Roglič.

Een dag later vertrekt de karavaan vanuit ’s-Hertogenbosch, voor een rit in lijn terug naar Utrecht. Wethouder Huib van Olden van ’s-Hertogenbosch: “We zijn er trots op dat we de internationale wielertop mogen begroeten in het hart van onze stad. Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd om de renners een warm welkom te geven in ’s-Hertogenbosch. We vieren die hele dag feest met de ‘Plaza Vuelta’ als spetterend middelpunt.” De doorkomst door de gemeente Heusden gaat via Vlijmen, Haarsteeg richting Heusden

Op zondag 21 augustus maakt het peloton kennis met het Brabantse land. Wethouder Daan Quaars van Breda: ‘Ik ben ongelofelijk trots dat we in 2022 als Breda de derde etappe mogen hosten. Met de start in Breda, de finish in Breda en waar de rest van het parcours door het mooie West-Brabant gaat, dé regio waar de wielersport in de haarvaten zit!’

De route is nagenoeg gelijk gebleven aan het parcours dat in 2020 reeds was uitgezet. Alle informatie over de route is te vinden op www.lavueltaholanda.com

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen