Fijne extra wedstrijden voor Vlijmense Boys, Nieuwkuijk en FC Drunen

Foto: Arjan van Dongen

De derdeklassers Vlijmense Boys en Nieuwkuijk gaan de nacompetitie in voor promotie. Dat geldt ook voor vijfdeklasser FC Drunen. En dat was een verrassing. SC Elshout verloor zijn laatste competitiewedstrijd en gaat geen nacompetitie spelen. Haarsteeg won met 3-4 bij TSV Gudok en RKDVC wist niet te winnen van het Bossche TGG (2-1)

FC Drunen moest zelf met minstens drie doelpunten verschil wonnen van HZ’75 en hopen op een missstap van HSC’28. Dat wonder geschiedde. De Drunenaren overklasten hun opponent onder meer door drie doelpunten van Osman Bostanci: 7-0. Daarna wachten in de kleedkamer: in Oosteind was de wedstrijd later begonnen. Toen bekend werd dat het aldaar 2-2 was geworden, brak een enorm gejuich los. Na meer dan tien jaar krijgt FC Drunen een kans om de kelderklasse in het zondagamateurvoetbal te verlaten. Dan moet over twee wedstrijden wel Netersel, een andere vijfdeklasser, worden geklopt. “Ik weet helemaal niks van die tegenstander”, zegt de heel gelukkige trainer Ali Albayrak. “Maar Suat Tasci, die ik heel goed ken, heeft er met zijn ploeg tegen gevoetbald. Dus we gaan maar eens een praatje maken.”

In de derde klasse B moest Vlijmense Boys winnen van BVV om nog een kans te maken op de titel. Dat gebeurde, het werd 7-2. De wedstrijd kende een vreemd verloop: in het eerste kwartier voorkwam doelman Matthew van Dommelen met vijf puike reddingen dat de Boys op een achterstand kwamen. Twee kansen voor de thuisclub werden wel benut door spits Bjorn van Bijnen. Die speelde ook een hoofdrol in een bizarre 54e minuut. BVV had de bal uit sportief oogpunt de bal naar de Vlijmense verdedigers getrapt. Niemand reageerde, dus pikte Guillermo Le Couvreur de bal op en scoorde: 3-2. Alles en iedereen stond bij de Boys op zijn achterste benen. De ongeschreven wet luidt: aftrappen en de tegenstander een vrije doortocht gunnen. Zo geschiedde, maar Bjorn van Bijnen trapte de bal tegen de doelman aan. Vlijmense Boys begint de nacompetitie met een uitwedstrijd bij tweedeklasser Bavel.

Nieuwkuijk moest winnen bij degradant Baardwijk om de derde periode te pakken. Bij rust zag het er nog niet goed uit (1-0), dat werd in de tweede helft rechtgezet. Jorg Toebak maakte zij debuut, en zette met een doelpunt (1-2) Kuijk op weg naar het fijne toetje. Dat begint met een duel bij Groene Ster Breda. Trainer Corné Verhoeven is opgetogen. “Voor de winterstop stonden we er nog beroerd voor, en nu dit. Prachtig toch?”

Haarsteeg nam in de wedstrijd bij TSV Gudok afscheid van Rick van de Griendt en Mathieu Schellekens. Dat gebeurde met een overwinning (3-4), waarbij Schellekens ook nog eens een hoofdrol vertolkte. Als invaller scoorde hij twee keer. De aanvaller is in de bloei van zijn leven, toch gaat hij in een lager elftal spelen. “Hij wordt voor de tweede keer papa”, verklaart trainer Ercument Metin die stap. De Tilburger is dik tevreden over het seizoen. “Haarsteeg heeft een aantal jaren veel moeite gehad om zich te handhaven, daar is dit seizoen geen sprake van geweest.”

RKDVC verloor zijn laatste competitiewedstrijd bij TGG: 2-1. Ingmar Voorhaar scoorde nog de gelijkmaker, maar een doelpunt met een stevig buitenspelluchtje kostte de Drunenaren de kop. Die treffer was goud waard voor de Bosschenaren, want door de nederlaag van BVV werd de dans ontsprongen. Al met al is trainer Edwin van Wijk behoorlijk tevreden over het seizoen. “Voor de winterstop draaide het niet, erna wel. Jammer dat in de laatste vier wedstrijden de nachtkaars tevoorschijn kwam.”

In de vierde klasse G had SC Elshout met een zege bij Essche Boys de vierde plaats die recht geeft op het toetje gepakt. Zover kwam het niet: 3-2. Essche Boys leek een eenvoudige tegenstander, want draaide al maandenlang heel erg stroef. “Hoewel er voor die gasten niks meer op het spel stond, gingen ze als de brandweer”, zag trainer Gilbert de Fijter. “Wat bleek: Jan van Arckel, onze concurrent, had vijftien kratten bier beloofd als Esch ons van drie punten af zou houden. Dat is niet onze manier hoe wij voetballen willen beleven.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Reacties

Cookieinstellingen