Coen Vermeltfoort zegeviert in de Achterhoek

Volker Wessels foto Emile Willems
Volker Wessels foto Emile Willems
Foto: Volker Wessels

Vlijmenaar Coen Vermeltfoort van het Volker Wessels-team heeft zondag in het Gelderse Aalten de Ronde van de Achterhoek op zijn naam geschreven. Hij was de rapste aan de meet na 204 kilometer voor Martijn Budding en Jim Brown.

Deze editie van de Ronde van de Achterhoek waar start en finish in Aalten plaats vond was een zware koers, mede door de twintig gravelstroken die in de 172 kilometer lange ronde waren opgenomen. Aan de meet volgden vervolgens nog vier lokale omlopen van elk 8 kilometer.

De gravelstroken zorgden voor veel stof en veel valpartijen, reden waarom de koers nog voor halverwege geneutraliseerd werd. Een heel stuk verder werd de wedstrijd pas weer vrijgegeven. Onderweg waren er verschillende uitlooppogingen, zo ook in de laatste kilometers. Maar de sprintersploegen hielden het samen tot aan de laatste kilometer, waarna de 34-jarige Vermeltfoort zich de snelste toonde in de massasprint.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Reacties

Cookieinstellingen