Ericslijterij: nieuw en toch vertrouwd

Foto: Heusden Nieuws Aline van den Broek

“Mensen kennen me als Eric, vandaar de naam Ericslijterij”, zegt Eric Kok die al ruim veertien jaar als franchisenemer in het pand aan de st. Catharinastraat in Vlijmen zit. Sinds 1 januari is het geen Gall&Gall meer, maar Ericslijterij. Een verandering in het voordeel van de consument.

“Ik kan nu aansluiten bij de wensen van de klant en ik kan mijn eigen persoonlijkheid en enthousiasme in de keuze van het assortiment leggen”, legt Eric uit. Bovendien is hij vinoloog en liquorist, en beschikt dus over de juiste vakkennis om mensen op de juiste manier van informatie te voorzien en ook een passend advies te geven. “Op deze manier kun je je onderscheiden in het kleinschalige.”Ericslijterij

Nieuwe naam en formule
De service is op zijn minst gelijk gebleven, dus wat dat betreft weten klanten wat ze aan Eric hebben. “De nieuwe invulling en ontwikkeling geeft meer uitdaging. Ik doe nu niet meer wat me van boven wordt opgedragen, maar ben echt bezig met het selecteren van wijnen en het bedenken van acties”, zegt hij. “We hebben het hele wijn assortiment omgezet en de vaste klanten hebben hun favorieten alweer gevonden. Dat is nu erg leuk, omdat ik het allemaal zelf geselecteerd heb”, zegt hij met een grote glimlach op zijn gezicht.

Alle vaste klanten zijn het afgelopen half jaar al geïnformeerd over de verandering. “Maar mensen zijn natuurlijk heel lang gewend geweest aan de oude situatie. Als ze nu binnen komen en in het echt zien dat er inderdaad over Ericslijterij op de ramen staat, zijn ze toch wel verbaasd.” De nieuwe website is in ontwikkeling; binnenkort is daar alles te vinden over Ericslijterij.
Ericslijterij3

Assortiment gericht op Vlijmen
De verandering is in het voordeel van de klant omdat Eric niet meer gebonden is aan het assortiment van Gall&Gall. “Ik denk dat ik zelf, voor mijn eigen winkel, wel weet wat de klanten willen. Een product kan misschien heel goed lopen in Groningen of Amsterdam, maar dan heb ik er nog niks aan. Nu ben ik vrij om mijn eigen keuzes te maken. Daardoor kan ik specifieker op zoek gaan naar producten en zo is er voor ieder wat wils.” En dat hij zijn eigen persoonlijkheid en enthousiasme erin kan leggen, merkt u niet alleen in de producten, maar natuurlijk ook aan Eric zelf.

Veel persoonlijker
Eric wil er ook weer naartoe dat hij en Jose (die op dinsdag werkt) alle klanten bij naam kennen. Er komt weer een systeem, waardoor ze elke keer naar iemands naam vragen en hem dus gaan onthouden. “Dat is misschien ouderwets, maar iedereen vindt het leuk. Zelf vindEricslijterij ik het ook fijn als mensen mij ‘Eric’ noemen. Zo van: ‘Hee Eric, vanavond eet ik dat en dat.’, dan heb je toch een beetje het gevoel alsof je er zelf bij aan tafel zit.”

 

Naast de bekende merken, biedt Ericslijterij ook producten aan
van kleinere producenten die de moeite waard zijn. “Mensen kennen die niet zo snel, maar zijn vaak wel enthousiast als ze zoiets proeven.” Doordat Ericslijterij veel persoonlijker wordt, kent Eric niet alleen de namen van de klanten, hij weet ook wat ze lekker vinden en kan dus bepaalde producten aanraden aan bepaalde mensen.

Proeverijen
Klanten komen niet alleen voor feesten en partijen naar Ericslijterij. Vooral de (heel veel verschillende soorten!) wijnen lopen goed. “Mensen weten dat ze bij mij kwaliteit krijgen”, zegt Eric. “Daarvoor komen ze echt naar hier.” Naast het advies van Eric in de zaak, organiseert Ericslijterij ook proeverijen, zodat je zelf kunt proeven. Als je daarvan op de hoogte wilt blijven, kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief.

EricslijterijEricslijterij2

Sint Catharinastraat 1a
5251 AR Vlijmen
0735116211
www.ericslijterij.nl (in aanbouw)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen