Zakelijk fietsverkeer heeft de toekomst “Heerlijk met de fiets naar het werk”

Foto: Bas van Doorn Tweewielers

Als je googelt op bijvoorbeeld ‘Waarom fietsen?’ dan kom je meteen prachtige kreten tegen als ‘Fietsen maakt gelukkig’ en ‘Fietsen is mega-gezond’. Ook wordt er voor elk seizoen wel gepromoot om te gaan fietsen. Bas van Doorn eigenaar van Bas van Doorn Tweewielers uit Vlijmen: “Natuurlijk is fietsen for fun prima, maar ook woon-werkverkeer wordt steeds interessanter om met de fiets te doen. De voorzieningen in Waalwijk en Den Bosch worden razendsnel aangepast voor de fietser.”

In heel veel steden en dorpen wordt ingezet op veiligheid, gezonde lucht en minder geluid. In milieuzones zijn vervuilende auto’s niet eens meer welkom. “Je kunt erop wachten dat de stad inrijden met de auto steeds duurder wordt. Daar staat tegenover dat er overal gratis bewaakte en overdekte fietsenstallingen komen. En altijd midden in de stad of vlak bij het station. Plaatsen die met de auto steeds moeilijker bereikbaar worden en dan heb ik het nog niet over wat dat kost.”

CO2-belasting
Bas heeft de (milieu-)voordelen van fietsen goed in beeld: “Ik zag laatst een grafiekje waaruit bleek dat een elektrische fiets 50 keer zo weinig CO2-belasting betekent voor het milieu.

Naar je werk op de fiets
Ook werkgevers stimuleren het gebruik van de fiets steeds meer. De ruimte rondom bedrijven en kantoren wordt steeds kleiner en duurder. “Elke morgen gaan veel Drunenaren en Vlijmenaren op weg naar hun werk in Waalwijk of Den Bosch. Er komen voortdurend vriendelijke fietsverbindingen bij. Fietsen zijn overal welkom en dat geeft ook een goed gevoel.” vertelt de actieve ondernemer.
Dit kabinet investeert 26 miljoen voor betere fietsroutes en 74 miljoen euro voor meer stallingen. Waar die stallingen komen, wordt later bepaald. Bij uitbreiding van stallingscapaciteit zal ook rekening worden gehouden met het groeiend aanbod aan bakfietsen en elektrische fietsen.

Zakelijk fietsverkeer
Je kunt je voorstellen dat ook Bas van Doorn blij wordt van al deze mooie ontwikkelingen. Voor hem staat vast dat fietsen de toekomst heeft. De aanschaf van een goede fiets is een investering die zichzelf makkelijk terugverdient. “Juist de vakhandelaar zorgt ervoor dat je kunt blijven fietsen. Dat geldt voor recreatief fietsverkeer en misschien geldt dat voor zakelijk fietsverkeer nog wel meer.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen