Spetterend Jeugdkamp bij Vlijmscherp SVH

25 jun , 7:45 Nieuws
whatsapp image 2024 06 22 at 141238 8d9dc771
Op 22 en 23 juni vond het jaarlijkse jeugdkamp van basketbalclub Vlijmscherp SVH plaats in Sporthal Die Heygrave in Vlijmen. Het kamp stond ook dit jaar weer bol van sportiviteit, plezier en onvergetelijke momenten voor de jonge basketballers.
Zaterdagochtend rond 9.30 uur stormden de 32 deelnemers de sporthal binnen. Bepakt met luchtbedden, slaapzakken en alle andere spullen die nodig zijn voor een gezellige logeerpartij in de sporthal. Ze hadden er duidelijk veel zin in!
whatsapp image 2024 06 22 at 141232 c4e3aa95
Nadat alles was opgeblazen en uitgepakt en alle ouders met veel lol waren uitgezwaaid, kon het kamp echt beginnen. De kampregels werden uitgelegd en iedereen kreeg een uniek kampshirt uitgereikt! Dit jaar in het teken van de legendarische nummer 24: Kobe Bryant!
Als eerste stond een stevige ochtendtraining op het programma onder leiding van de jeugdtrainers van Vlijmscherp SVH. De verrassing bij de kinderen was groot toen ineens Jito Kok en Thijs Beens de hal binnen kwamen lopen! Jito Kok en Thijs Beens zijn professionele basketballers die spelen bij Heroes Den Bosch en zeer bekend zijn bij de jonge basketballers! Thijs Beens is zelfs begonnen met basketballen bij Vlijmscherp SVH!
Na een leuk interview was het tijd voor de training. De jeugdleden waren onder de indruk van de vaardigheden van Jito en Thijs en genoten zichtbaar van de tips en tricks die zij kregen van deze topspelers. Na de training werden de kamp shirts nog unieker gemaakt met handtekeningen van Jito en Thijs!
whatsapp image 2024 06 23 at 111605 08b75ecf
Inmiddels waren er behoorlijk wat calorieën verbrand die nodig moesten worden aangevuld. In de kantine stond gelukkig een stevige lunch klaar om de energie weer op peil te brengen. En niet alleen voor de spieren, maar ook voor de kleine breintjes. Want na de lunch werd hun basketball kennis flink getest bij de Grote Basketball Quiz! Niemand had de maximale score van 26 punten, maar het winnende team kwam met 24 punten toch aardig dichtbij!
Na deze mentale inspanning stond de volgende activiteit alweer op het programma: zwemmen in Die Heygrave! Dat was, zoals altijd, een groot succes met veel gespetter en plezier in het water. Na het zwemmen was er ruimte voor ontspanning en natuurlijk het diner! En wat smaakt er altijd extra lekker na het zwemmen? Juist: friet! Intussen was de sporthal omgetoverd tot een lichtgevende arena! Het was tijd voor de verrassingsactiviteit: Glow in the dark basketball! Op twee velden konden de kinderen op een bijna magische manier basketballen. Het was een hele bijzondere ervaring die iedereen nog lang zal bijblijven.
De avond werd afgesloten met het kijken van een spannende film, waarna de kinderen moe maar voldaan hun slaapzakken in doken voor de overnachting. Inmiddels was de Nachtwacht gearriveerd om een oogje in het zeil te houden gedurende de nacht. Het werd een rustig nachtje.
whatsapp image 2024 06 23 at 161134 4c30c64a
De volgende ochtend werden de kinderen langzaam wakker. Na een gezamenlijk ontbijt en het opruimen van de spullen stond de laatste activiteit op het programma: levend Stratego. Dit spannende spel zorgde voor een perfecte afsluiting van het kamp. Inmiddels arriveerden de ouders om de kinderen weer mee naar huis te nemen. Onder luid applaus werden de deelnemers één voor één het veld opgeroepen zoals bij de echte professionals. En na het inpakken van alle spullen en het bedanken van alle vrijwilligers ging iedereen moe, maar zeker voldaan, weer richting huis.
Het jeugdkamp van Vlijmscherp SVH was een groot succes, dankzij de geweldige organisatie en de enthousiaste deelnemers. Het kamp bood een mooie mix van sport, plezier en teamgeest en was een perfecte afsluiting van het seizoen.
e organisatie bedankt alle kinderen die hebben meegedaan, en natuurlijk de trainers, ouders, de nachtwacht, Heroes Den Bosch, medewerkers van Die Heygrave, gemeente Heusden en alle andere vrijwilligers die het jeugdkamp mede mogelijk hebben gemaakt.
whatsapp image 2024 06 23 at 111608 c3a2e37b
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail