Nieuwe bewoner van Heusden zoekt tijdelijk gastgezin

26 jun , 7:55 Nieuws
1 3
Ali al Ali is een 20 jarige jongen uit Jemen en weet sinds enkele maanden dat hij in Nederland mag blijven en dat hij gaat wonen in Heusden. Hij zou heel graag met mensen van zijn eigen leeftijd in contact komen en de organisatie Takecarebnb weet uit ervaring dat dat heel erg helpt bij een succesvolle inburgering. Hij wil de taal leren en onze samenleving leren kennen.
Via Takecarebnb ( zie artikel) is men op zoek naar een gastgezin met kinderen van zijn leeftijd die hem wegwijs willen maken in Heusden en het dagelijks leven in Nederland. Mocht u nazet lezen van dit artikel interesse hebben neem dan gerust contact op met : [email protected] .


Open je wereld
Stel je voor... Je bent gevlucht uit je land en je hebt hier een verblijfsstatus gekregen. Je spreekt de taal niet en hoe we met elkaar omgaan, verwart je. Zonder familie ga je hier een nieuw leven opbouwen. Maar hoe?
Een vliegende start
Asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen, worden statushouders genoemd, zij mogen in Nederland blijven. Het kan echter enkele maanden tot jaren duren voordat iemand met een status een eigen woning toegewezen krijgt. In de tussentijd is het afwachten in een azc. Vanuit deze stressvolle plek, vaak met grote afstand tot de Nederlandse maatschappij, moeten mensen opeens ergens een thuis gaan maken. Dat is behoorlijk moeilijk.
Hier komt Takecarebnb in beeld. Takecarebnb verbindt statushouders aan een Nederlands gastgezin, daar krijgen ze een vliegende start. Dit matchen doen wij op basis van een professioneel matchingsproces.
Zorgvuldige en persoonlijke matching
Voor elk gastgezin zoeken wij een passende gast, en vice versa. Matchmakers, onze vrijwilligers verspreid door het land, spreken met gasten en gastgezinnen om te kijken naar hun wensen, verwachtingen en leefgewoonten. Wanneer een matchmaker een goede match vermoedt, worden er gesprekken met en tussen beide partijen gevoerd. Is iedereen enthousiast en is het weekend proeflogeren goed verlopen? Dan volgt een logeerperiode van drie maanden, die eventueel verlengd kan worden bij akkoord van beide partijen.


Open je wereld, je krijgt er een wereld voor terug!
Statushouders leren in een gastgezin onze cultuur en taal kennen. En niet onbelangrijk: ze krijgen de kans om een netwerk op te bouwen in de omgeving waar ze straks gaan wonen. Waar mogelijk, starten ze (vrijwilligers)werk of een studie, of ze kunnen door het logeeradres vervroegd met hun inburgeringscursus starten. Kortom, hun integratie begint eerder en efficiënter.
We merken keer op keer dat de gastgezinnen ook veel plezier beleven aan de logeerperiode. Het meest gehoord is de verrijking die deelnemers noemen: ‘er gaat een wereld voor me open!’ De duik in een nieuwe cultuur, is als een spiegel voor gastgezinnen die hen een nieuwe blik geeft op hun eigen leven in onze maatschappij. Hoe vaak heb je nou iemand voor een langere tijd over de vloer, en helemaal van een cultuur waar je mogelijk weinig over weet? Je krijgt er een wereld voor terug!
Ga voor meer informatie naar www.takecarebnb.org .
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail