112

Drie mannen uit Drunen aangehouden voor handel illegaal vuurwerk

Foto: Pixabay

In een lopend onderzoek naar de handel in illegaal vuurwerk zijn dinsdag drie mannen uit Drunen aangehouden. Er werden 5000 nitraten in een auto aangetroffen. De mannen maakten voor de verkoop onder meer gebruik van social media. Het vuurwerk is in beslag genomen.

Een onderzoek naar de handel in illegaal vuurwerk leidde tot een vondst van 5000 nitraten in een auto op het Plataanplein in Drunen. Daarbij werden twee mannen, 18 en 23 jaar, aangehouden. Een derde verdachte, een 30-jarige man, werd in zijn woning in Drunen aangehouden. De woningen van alle verdachten werden doorzocht, net als een bedrijfspand en drie garageboxen maar daar werd geen vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk is in beslag genomen en de mannen zitten vast voor verder onderzoek.

Meld illegaal vuurwerk
Vanuit de politie zet men alles in het werk om de illegale handel in professioneel vuurwerk, al dan niet in het buitenland gekocht, op te sporen en aan te pakken. (Potentiële) kopers, handelaren, vervoerders, bezitters en afstekers van dit vuurwerk lopen risico op een fikse boete en een aantekening op hun strafblad. Straffen vallen nog hoger uit wanneer er daarbij ook sprake is van bijvoorbeeld bedreiging, vernieling of letsel.

U speelt hierin ook een belangrijke rol. Samen met u werkt de politei mee aan een veilig verloop van de jaarwisseling. Voorkom risico’s en koop alleen vuurwerk via de officiële vuurwerkverkooppunten in Nederland en vanaf het moment dat dit mag. De handel en opslag van verboden vuurwerkexplosieven levert levensgevaarlijke situaties op. Heeft u hierover informatie? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen