Weinig over van witlofkwekerij aan Duinweg in Drunen na grote brand

jul 10 , 7:27 112
dji 20240711064801 0002 d resized
De brandweer heeft de handen vol gehad aan een zeer grote brand die dinsdagavond uitbrak in een witlofkwekerij in Drunen. Het vuur in het pand aan de Duinweg brak uit waarschijnlijk door een blikseminslag.
Na de grote brand is weinig meer van een witlofkwekerij aan de Duinweg in Drunen over. De brandweer kreeg het vuur onder controle en was daarna enkele uren bezig met nablussen, wat voor rookoverlast kon zorgen. Dat meldde de Veiligheidsregio.
De eerste melding kwam om ongeveer 19.45 uur bij de alarmcentrale binnen. De brandweer schaalde uiteindelijk op naar 'zeer grote brand’. Uit onder andere Cromvoirt, Waalwijk, Rosmalen en Wijk en Aalburg kwamen brandweerlieden helpen. De brand woedde in een koelcel. De vlammen sloegen uit het dak en de omgeving werd afgezet. Bij de brand kwam veel rook vrij.
De brandweer rukte met vier bluswagens uit om de brand onder controle te krijgen. Op dronefoto's is te zien dat de witlofkwekerij volledig uit is gebrand. Slechts resten van een aantal muren staan nog overeind. De gebouwen om de kwekerij heen bleef hetzelfde lot bespaard. Zo slaagde de brandweer erin om een loods en een woonhuis op het terrein te behoeden voor de vlammenzee. Twee uur later was de brand meester.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail