Blog Burgemeester Willemijn van Hees 16 april

Foto: Wil Gulpen

Burgemeester Willemijn van Hees heeft haar eerste blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente.

Beste Heusdenaren,

De redactie van Heusden.nieuws.nl vroeg me of ik een vaste blog wilde gaan schrijven op hun website. In deze blog ga ik schrijven over de vele indrukken die ik opdoe als burgemeester van Heusden: van de vele mooie dingen die er in de dorpen van onze gemeente gebeuren, van de invloed die corona nu heeft op ons leven en hoe we daar in Heusden mee omgaan. Ik geef u ook graag een kijkje in het leven van mij en mijn gezin en ons leven hier in ons mooie Heusden. Als u ideeën heeft om over te schrijven, hoor ik ze ook heel graag. In Heusden doen we de dingen nu eenmaal graag samen en u weet als inwoners van Heusden natuurlijk het allermeeste over ons leven hier tussen Maas en Duinen.

Met Siri op ontdekkingsreis
We hebben er thuis sinds kort een extra gezinslid erbij: onze jonge hond Siri vrolijkt de boel thuis flink op. Omdat een jonge hond natuurlijk lekker veel naar buiten wil, wandelen we wat af. En wat kan dat mooi in Heusden! De afgelopen dagen waren we bijvoorbeeld bij de Haarsteegse Wiel, de Nieuwkuijkse Wiel en het Engelermeer.

Open terrassen of volle parken?
Volle stadsparken met etende en drinkende mensen riepen de afgelopen weken ook bij mij en de andere collegeleden de vraag op of de horeca dat met geopende terrassen niet beter en vooral veiliger kan organiseren. Dat de horeca er dan ook inkomsten aan heeft, is een extra argument. De ervaringen van vorig jaar laten zien dat verantwoord vermaak prima kan in Heusden. Ik hoop dat het kabinet snel het besluit neemt de terrassen weer te openen. We hebben dankzij de nauwe contacten samen met de horeca de plannen klaar om snel weer open te kunnen.

Oud en jong
Ik ben weer voorzichtig begonnen met het bezoeken van diamanten bruidsparen. Deze week ik op bezoek bij Corry en Hein Nass-Thijssen. Diamanten bruidsparen en honderdjarigen bezoeken doe ik als burgemeester héél graag. Wat kunnen we veel leren van onze ouderen! Optimisme, liefde, levenservaring: ze hebben het allemaal. En ze zijn vaak zo lekker nuchter.

Een andere favoriet zijn de activiteiten met onze jeugdburgemeesters. Zonder uitzondering stappen deze jonge kinderen elk jaar naar voren om goede dingen te doen voor Heusden. Geen probleem zonder oplossing vind ik een heerlijke houding.

Samen thuis in Heusden!

Willemijn van Hees burgemeester van Heusden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

 

Reacties

Cookieinstellingen