Blog Burgemeester Willemijn van Hees 30 april

Foto: WGF

Burgemeester Willemijn van Hees heeft een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente.

Beste Heusdenaren,

Natuurlijk begint mijn tweede blog met de Lintjesregen. De verraste gezichten van de mensen die een lintje gaan krijgen, de stralende familieleden en vrienden die ‘in het complot’ zitten en het kippenvelmomentje als de woorden “Het heeft Zijne Majesteit behaagd” worden uitgesproken: het is elk jaar een feest. Oók dit jaar! De vijftien kanjers van Heusdenaren die dit jaar een Koninklijke Onderscheiding kregen hebben hun lintje dik verdiend. Op www.heusden.nl/lintjesregen2021 lees je waarom.

In de moeilijke tijd waarin we nu met zijn allen zitten, zijn onze gedecoreerden een bron van inspiratie. Deze mensen hebben zich jarenlang met hart en ziel ingezet voor anderen. Of ze de wind nu tegen of mee hadden, zij zetten zich met hart en ziel in voor anderen. Het was genieten om deze mensen namens onze Koning en namens ons allen in Heusden in het zonnetje te zetten.

Kinderklimaattop
Inspirerend aan de Lintjesregen is de schat aan levenservaring van inwoners, die over het algemeen boven de 45 zijn. Maar ook onze jonge inwoners maken ons rijk. Kinderen en jongeren hebben nog weinig last van levenservaring en dus een lekker frisse en onbevangen kijk op de wereld. Ze durven ook makkelijker de moeilijke vragen te stellen én ze te beantwoorden. Bijvoorbeeld op de Kinderklimaattop, waar onze jeugdburgemeesters de landelijke media mee haalden.

Als je met kinderen praat over de klimaatverandering zeggen ze eigenlijk maar één ding: garen op de klos. Ja natuurlijk zijn windmolens niet moeders mooiste, natuurlijk zien we liever groene weilanden dan zonnevelden en natuurlijk kost het geld om je huis te isoleren. Maar als wij als volwassenen nu niks doen, hebben onze kinderen in hun toekomst een groot probleem. We hebben de aarde in bruikleen van onze toekomstige generaties.

Terrassen en versoepelingen
De terrassen zijn weer (een beetje) open, de avondklok is ingetrokken en winkelen mag weer zonder afspraak. Het is een beetje goed nieuws, maar nog geen reden voor gejuich. Want de paar uur dat de terrassen open mogen, kosten ondernemers vaak meer dan ze opleveren. En in de ziekenhuizen is het gewoon nog heel druk. We discussiëren graag over de coronamaatregelen, maar de belangrijkste maatregel is ons eigen gedrag: vaak je handen wassen, afstand houden, je laten testen en thuisblijven bij klachten. Als we ons daar aan blijven houden, kunnen we weer leven en ondernemen zonder coronamaatregelen.

Samen thuis in Heusden!

Willemijn van Hees Burgemeester van Heusden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

 

Reacties

Cookieinstellingen