Blog Burgemeester Willemijn van Hees 14 mei

Foto: Wil Gulpen Fotografie

Burgemeester Willemijn van Hees heeft haar derde blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente.

Beste Heusdenaren,
Als burgemeester mag ik heel veel mooie Heusdenaren ontmoeten en één daarvan is Ancke Sikkers. Begin januari mocht ik haar vertellen dat ze benoemd werd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Deze kanjer heeft dat lintje dik verdiend wat mij betreft. Ancke heeft baarmoederhalskanker. Waar ze in eerste instantie te horen kreeg dat ze nog maar een jaar te leven had, is dat inmiddels gelukkig bijgesteld. Ancke blijft zich intussen inzetten voor anderen. Afgelopen week herhaalde ze in de media de oproep aan jonge meiden om zich te laten vaccineren tegen baarmoederhalskanker. Een vaccinatie die er nog niet was toen Ancke jong was en die haar het leven had kunnen redden. Ik vind het zo knap hoe zij open haar verhaal vertelt en daarmee leed bij anderen hoopt te voorkomen. Wat een powervrouw!

4 en 5 mei
Net als vorig jaar waren 4 en 5 mei dit jaar nog bijzonderder dan in de jaren voor corona. Samen met Heusdense veteranen heb ik bloemenkransen gelegd bij de herdenkingsplekken in onze gemeente. Bij veel huizen zag ik de vlag halfstok hangen en dat is mooi, want de gruwelijkheden van de Tweede Wereldoorlog mogen we nooit vergeten. Ik wil heel graag kunnen blijven zeggen “ik ben van na de oorlog” en gun dat mijn kinderen en hun kinderen… u toch ook?

Dat vrijheid ook plichten met zich meebrengt, zagen we afgelopen jaar. We hebben er met zijn allen veel voor gedaan én gelaten om iedereen in Nederland weer in gezondheid en veiligheid te laten leven. Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog moesten we allemaal offers brengen binnen onze vrijheid. Dat heeft er bij velen van ons stevig ingehakt. Ik ben er trots op dat we in Heusden voor elkaar klaar stonden en staan.

“Hier begint de zee”
Vrijdag legden jeugdburgemeester Koen, wethouder Mart en Rubert van Till namens de Rotary een bijzondere eerste tegel. Met deze tegel willen we mensen bewust maken dat vervuiling van de wereldzeeën begint met lokaal zwerfafval. Afvalinzameling is een veel besproken onderwerp, maar je afval weggooien in de openbare ruimte is nooit oké. Uiteindelijk komt ons zwerfafval overal in het milieu terecht. Als vertegenwoordiger van onze jeugd herinnerde Koen ons er nog maar eens aan dat we nu zorgen voor de wereld van de toekomst.

Samen thuis in Heusden!

Willemijn van Hees
Burgemeester van Heusden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

 

Reacties

Cookieinstellingen