Blog Burgemeester Willemijn van Hees 28 mei

Foto: Wil Gulpen

Burgemeester Willemijn van Hees heeft haar vierde blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente.

Beste Heusdenaren,
Het lijkt met corona de goede kant op te gaan. Vanuit het land komen berichten over minder mensen in de ziekenhuizen, minder besmettingen en minder druk op de zorg. Dat is goed nieuws en ik denk dat u, net als ik, intussen wel toe bent aan een coronaloze zomer. Heusden en onze Veiligheidsregio Brabant-Noord zijn helaas nog wel koploper als het gaat om de besmettingen. Dat is niet zo’n goed nieuws, maar gelukkig zien we óók in Heusden de besmettingscijfers dalen. Ze zijn nog best hoog, maar gaan de goede kant op. Wat in Heusden altijd al goed was, is de bereidheid elkaar te helpen. Dat went nooit en blijft iets om heel trots op te zijn!

Mooie mensen, deel 1
Inwoners sturen me vaak lieve berichten over anderen. Zo schreven de bewoners van de Idsteinlaan in Vlijmen me hoe trots ze zijn op hun buren. Deze mensen staan klaar voor iedereen. De buren schrijven dat ze bijvoorbeeld vaak voor hun gehandicapte kleinzoon en zwerfvuil in de wijk opruimen. Mevrouw zoekt eenzame ouderen op, houdt hen gezelschap en doet boodschappen voor ze. “Kunt u onze buren in het zonnetje zetten?”, vroegen de buren me. Heel graag en bij deze! Wat zijn we trots op mensen als meneer en mevrouw Meijer-Brus. Vandaag zijn ze bovendien 50 jaar getrouwd. Van harte gefeliciteerd!

Huishoudboekje
Wat verder van uw bed wellicht, maar toch erg belangrijk: het huishoudboekje van de gemeente. Met het college zijn we deze weken bezig met vooruit kijken naar de begroting voor 2022. Dat zijn belangrijke besprekingen, omdat we natuurlijk goed moeten kijken hoe we als gemeente ons geld komend jaar willen uitgeven. Het college doet slechts voorstellen, omdat de gemeenteraad beslist over de begroting. Ons ‘huishoudboekje’ heeft niet de glamour van andere onderwerpen, maar is heel belangrijk. Als gemeente werken we met belastinggeld: uw geld. En dus kijken we héél zorgvuldig hoeveel geld we waaraan uit willen geven. De gemeenteraad, uw gekozen vertegenwoordigers, beslist hierover. Dat gebeurt eind oktober en begin november.

Mooie mensen, deel 2
Terug naar mooie mensen! Op 1e Pinksterdag symbolisch het startschot geven voor het RopaRun team Nieuwkuijk. Volgend jaar gaan ze in estafettevorm van Parijs naar Rotterdam hardlopen om geld op te halen om het leven van kankerpatiënten makkelijker te maken.

Van zulke mensen word je toch blij?

Samen thuis in Heusden!

Willemijn van Hees
Burgemeester van Heusden

Zie ook de vorige Blogs van de burgemeester
< Blog 14 mei
< Blog  30 april
< Blog 16 april

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Reacties

Cookieinstellingen