Blog Burgemeester Willemijn van Hees 11 juni

Foto: Wil Gulpen

Burgemeester Willemijn van Hees heeft haar vierde blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente.

Beste Heusdenaren,

“De eerste prik is gezet”. Mijn man Paul en ik hebben vorige week onze eerste vaccinatie tegen corona gehad. Nu de vaccinaties echt op stoom zijn, zien we het effect. De druk op de ziekenhuizen daalt gestaag en daardoor zijn versoepelingen mogelijk. Na ruim een jaar zijn we daar met zijn allen ook wel aan toe!

Humeur
Wat ook goed was voor het humeur, was het optreden van Andy Marcelissen op de regiodag van Hart van Brabant. Heusden werkt vooral rond economie, toerisme en sociale zaken samen met de gemeenten in die regio. Regelmatig spreken gemeenteraden en colleges elkaar en op 2 juni was Heusden (digitaal) gastvrouw voor de regiodag. We hebben ervoor gekozen onszelf en de collega’s ludiek op de hak te nemen rond de lunch. Het werk van een gemeente is vooral serieus en als je niet uitkijkt ga je jezelf serieuzer nemen dan goed voor je is. Een ludieke of kritische noot is dan erg welkom!

100 jaar
Wie kent De Drie Linden niet? Al 100 jaar is deze prachtige horecazaak aan de rand van de Loonse en Drunense Duinen een bekende stek. Hoeveel mensen hebben er wel niet bij De Drie Linden genoten van een hapje en een drankje na een tochtje door de Duinen? Ik kreeg het prachtige boek dat ter ere van deze 100e verjaardag is gemaakt. In plakboeken en steekhoesjes werden foto’s, krantenknipsels en korte verhalen van “De Drie Linden” jarenlang goed bewaard. Dit alles is in een naslagwerk samengebracht zodat de mooie herinneringen aan deze unieke plek nog jaren lang bewaard blijven.

Mevrouw Mary Hoffman-Baquie troefde De Drie Linden deze week af met haar 101e verjaardag. Heerlijk hoe zij in het leven staat, daar kunnen we allemaal inspiratie uit halen.

Samen
“Samen” is in Heusden een belangrijk woord. Samen met de ondernemers, winkeliers en pandeigenaren hebben we actieplannen gemaakt voor leefbare en toekomstbestendige centra in Drunen, Heusden, Vlijmen en de Vliedberg. Eén van de acties op de Vliedberg was het opfleuren van het Burgemeester van Houtplein met bloemen. De bloembakken zijn deze week geplaatst. De winkeliers zorgen zelf voor de invulling en uitstraling. Deze vrolijke noot op het plein, die we samen hebben bereikt.

Samen thuis in Heusden!

Willemijn van Hees
Burgemeester van Heusden

Zie ook de vorige Blogs van de burgemeester
< Blog 28 mei
Blog 14 mei
Blog  30 april
Blog 16 april

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Reacties

Cookieinstellingen