Blog Burgemeester Willemijn van Hees 25 juni

Foto: Wil Gulpen Fotografie

Burgemeester Willemijn van Hees heeft haar vierde blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente.

Beste Heusdenaren,

De kamer waar deze blog geschreven wordt, ziet er binnenkort een stuk vrolijker uit! Twaalf kinderen van Kinderatelier ’t Pieck zijn creatief aan de slag gegaan. Zij vonden dat een kamer met alléén maar witte muren niet paste bij een burgemeester. In een ruimte waar iedere dag hard gewerkt wordt, horen kleurrijke schilderijen. Kunst geeft je namelijk inspiratie en energie, aldus de jonge kunstenaars in de dop. De resultaten heb ik inmiddels mogen bewonderen en ik ben het dan ook helemaal met hen eens.  Ik kijk nu al uit naar het moment dat ik in een kleurrijk kantoor mag werken.

Anderhalve meter afstand met Vaderdag
Wie had ongeveer anderhalf jaar geleden kunnen bedenken dat we blij zouden zijn met het houden van anderhalve meter afstand? Toch lijkt dat de situatie nu. Anderhalve meter afstand houden is nu namelijk zo’n beetje de énige maatregel die overeind blijft van een heel pakket aan coronamaatregelen.

De blijdschap zit vooral in het verlost zijn van de rest van het pakket. We zijn blij dat er steeds méér kan. Maar afstand moeten houden tijdens Vaderdag… Dat blijft onnatuurlijk voelen. Ik vier dit weekend een verlate Vaderdag. Het liefst zou ik hem een hele dikke knuffel gegeven. Ik heb namelijk één van de liefste vaders in de wereld. Mede dankzij hem ben ik wie ik nu ben. Daar ben ik hem dankbaar voor.

Kleine dingen in het leven
De afgelopen tijd zat ik wat laag in mijn energieniveau. Je het kent het wel… Na een drukke werkdag liever op de bank ploffen in plaats van nog van alles te ondernemen. Gelukkig hebben we Siri nog; onze jonge pup. Daardoor moet ik buiten wel een rondje wandelen en deze wandelrondjes in onze mooie gemeente vrolijken mij weer helemaal op. Alles staat in bloei en de kleurrijke bloemen fleuren me weer helemaal op.

Ik denk dan aan onze buitendienst, die er iedere dag, door weer en wind, voor zorgen dat ik kan genieten van de natuur. Zij krijgen vaak alleen de meldingen te horen van wat er mis is, maar complimenten worden minder doorgegeven. Het zou leuk zijn als dat wel gebeurt. Daarom wil ik hen hier graag voor bedanken en ik hoop dat jullie dat ook doen als jullie ze bezig zien! Ik ben ook wel nieuwsgierig naar jouw geluksmomentjes waarvan jij meer energie krijgt. Deel ze vooral in de reacties.

Jeugdburgemeesters in Den Haag
Heel trots ben ik op onze jeugdburgemeesters Koen en Jikke. Zij mochten namelijk afgelopen woensdag 23 juni naar Den Haag om daar het allereerste Kinderklimaatakkoord te overhandigen aan Ed Nijpels, voorzitter van het Klimaatberaad. Samen met tientallen andere kinderen uit het hele land werkten zij tijdens de landelijke Kinderklimaattop mee aan dit nu al historische document. Op de Facebookpagina van de jeugdburgemeesters hielden ze ons die dag op de hoogte met allerlei foto’s en berichtjes.

Ook het jeugdjournaal en ZAPP gaven aandacht aan de overhandiging. Heusden staat met Koen en Jikke dus weer mooi op de kaart. Top hoe zij, met onze jeugdambassadeurs meedenken om van Heusden en van Nederland een betere en duurzamere leefomgeving te maken.

Samen thuis in Heusden!

Willemijn van Hees
Burgemeester van Heusden

Zie ook de vorige Blogs van de burgemeester
< Blog 11 juni
Blog 28 mei
Blog 14 mei
Blog  30 april
Blog 16 april

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

 

 

Reacties

Cookieinstellingen