Blog Burgemeester Willemijn van Hees 22 oktober

Burgemeester Willemijn van Hees heeft weer een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. Met deze keer o.a. Gouden bruidsparen, Week van de Veiligheid en Landgoed Steenenburg.

Beste Heusdenaren,

Wat is er sinds de vorige vlog weer veel gebeurd in onze mooie gemeente!

Gouden bruidsparen
Heel leuk zijn de ontmoetingen met gouden of briljanten bruidsparen. We maken op dit moment een ‘inhaalslag’ met bruidsparen, die we tijdens corona niet konden bezoeken of ontmoeten.
Zonder uitzondering zijn dit ontmoetingen met hele mooie verhalen. De bruidsparen en de 100-jarigen die ik mag ontmoeten, zijn vitaal, levenslustig en levenswijs. Ze hebben veel meegemaakt en hun ervaring is voor ons allemaal waardevol.  Ik ontmoette laatst een 101-jarige mevrouw, die vrolijk vertelde open te staan voor een nieuwe liefde. Wat een heerlijke houding!

Week van de Veiligheid
Vorige week was de Week van de Veiligheid. In Heusden hebben we het motto dat we niet wegkijken, maar aanpakken. Dat moeten we écht blijven doen. Achter dat ene pilletje op een feest gaat een heel crimineel netwerk schuil. In dat netwerk worden wetten en regels met voeten getreden. Nog erger is de uitbuiting van en het gevaar voor mensen. Dáárom bestrijden we drugscriminaliteit.

Ondermijnende criminaliteit is veel breder dan alleen drugs: mensenhandel, illegale dierenhandel, online fraude, uitbuiting van mensen zijn helaas allemaal voorbeelden. Daarom herhaal ik onze oproep om niet weg te kijken maar mee te helpen aanpakken. Zie je iets wat echt niet in de haak is? Heb je al een tijdje het gevoelen dat er iets niet klopt? Meld het dan via Meld Misdaad Anoniem of via onze website www.nietwegkijken.nl!

Landgoed Steenenburg
Met Landgoed Steenenburg hebben we een goede bestemming gevonden voor het voormalige Land van Ooit en nemen we een flinke financiële post weg. Het noordelijk deel van het landgoed wordt een hightech medische campus, met daarin het Expertisecentrum Steenenburg. Een nieuw concept in Nederland, waaraan het Jeroen Bosch Ziekenhuis deelneemt. In het centrum smelten hoogwaardige patiëntenzorg voor mensen met MS, innovatie vanuit het bedrijfsleven én wetenschappelijk onderzoek samen.
Centraal in het landgoed staat het prachtig gerestaureerde Kasteel d’Oultremont. Westelijk en oostelijk van het kasteel worden appartementen en patiowoningen gebouwd.
In het zuiden komen tenslotte 56 ruime bouwkavels voor exclusiever wonen. De woonmarkt van vrijdag 8 oktober startte de verkoop van fase 1 van deze bouwkavels.

We denken in Heusden óók aan goedkope woningen. In een volgende blog schrijf ik daar graag over.

Samen thuis in Heusden!

Willemijn van Hees Burgemeester van Heusden

Zie ook de vorige Blogs van de burgemeester

< Blog 8 oktober
Blog 24 september
Blog 10 september
Blog 23 juli
Blog 9 juli
Blog 25 juni
Blog 11 juni
Blog 28 mei
Blog 14 mei
Blog  30 april
Blog 16 april

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Reacties

Cookieinstellingen