Blog Burgemeester Willemijn van Hees 17 december

Foto: WGF

Burgemeester Willemijn van Hees heeft weer een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. Met deze keer anders denken en doen in Heusden en een fijne kerst gewenst van de burgemeester.

Beste Heusdenaren,
In het begin van de Coronapandemie hoorden we tijdens de persconferenties vaak “samen verslaan we het virus”. Maar net als al die andere virussen, gaat het coronavirus niet weg. We moeten ermee zien te leven. Met hulp van de medische wereld, maar vooral ook door anders te gaan denken en doen.

Anders denken en doen in Heusden
Een mooi voorbeeld van anders denken en doen komt uit onze eigen horeca. Ondanks de sluitingstijd van 17.00 uur behouden cafés en restaurants hun klanten door eerder te openen. Gerard van Kuijk van De Arcade in Drunen verwoordde het mooi in Brabants Dagblad. Hij verwacht dat gasten zullen anticiperen op de andere sluitingstijd. “Bijvoorbeeld om tussen de middag heel uitgebreid te lunchen, misschien zelfs te dineren. Vreemd is dat niet, hoor. In België en Frankrijk is het doodgewoon, eten ze in de avond wat lichters.”

Onze medewerkers van Die Heygrave (ons zwembad) schakelen ook elke keer weer met de nieuwe regels voor zwemlessen, afzwemmen, wel of niet de ouders erbij etc. Binnen de mogelijkheden maken ze er het beste van. Vorige week bedankte een ouder hen met een cadeautje. Wat lief!

In deze tijd van klagen over alles wat anders is of alles wat niet kan, ben ik gezegend met medewerkers die hun stralende best blijven doen en vooral met inwoners die weten dat een lief gebaar juist nu zoveel doet.

Niet alleen de horeca of het zwembad vinden zich opnieuw uit. Die uitdaging hebben vele sectoren: van de zorg tot het onderwijs, van de overheid tot de cultuursector. “Misschien krijgen we wel een Belgische eetcultuur”, zei Gerard van Kuijk nuchter en ik sluit me graag bij hem aan. We hóeven de dingen niet hetzelfde te blijven doen. We hebben samen het Heusden van vóór Corona gemaakt, dat kunnen we net zo goed samen met het Heusden van nu en de toekomst. Sterker nog, ik merk aan alles en iedereen dat we dat samen allang aan het doen zijn.

Fijne kerst!
Mijn volgende blog verschijnt op Oudjaarsdag en daarom wens ik u allemaal alvast een hele fijne Kerst! Een Kerst die we ook dit jaar klein en intiem moeten vieren. Maar dat past eigenlijk ook wel weer bij de sfeer van kerstmis, toch? Een piek in de kerstboom is mooi, maar een piek in de zorg willen we liever niet.

Samen thuis in Heusden!

Willemijn van Hees Burgemeester van Heusden

Zie hier de vorige blogs van onze burgemeester

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

 

Cookieinstellingen