Blog Burgemeester Willemijn van Hees: Paasweekend, klein en dichtbij, Koningsdag en Lintjesregen

Foto: WGF

Burgemeester Willemijn van Hees heeft weer een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. Met deze keer over het afgelopen Paasweekend, klein en dichtbij, Koningsdag en Lintjesregen

Beste Heusdenaren,

Het afgelopen Paasweekend was zonovergoten. Het Paasfestijn in Drunen werd, als vanouds, druk bezocht. In de Vesting vond de misschien wel mooiste Matthäus Passion van Nederland weer plaats en konden mensen genieten van het bezoek van meer dan 40 vooroorlogse auto’s. Heel Haarsteeg bakte (gejureerd door onze jeugdburgemeesters) voor Oekraïense vluchtelingen en de Fotogroep Vlijmen hield haar Paasexpositie. Er werd volop buiten gesport, gespeeld, gewandeld en gefietst en vergeet ook de lekker volle terrassen niet. Een heerlijk Paasweekend!

Klein en dichtbij
Tegelijk duurt de oorlog in Oekraïne al bijna twee maanden. De berichten erover vertellen over de ellende voor gewone mensen. Wij kunnen er alleen maar zijn voor de Oekraïense vluchtelingen die naar Heusden zijn gekomen. Met al die lieve, kleine dingen die u doet. Fietsen repareren, ruimte bieden op sportverenigingen, ervoor zorgen dat de kinderen binnenkort naar school kunnen, optreden als tolk en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik zie al deze goed bedoelde acties als druppels op een hele gloeiende plaat. Hoe klein ook, iedere druppel helpt.

Opnieuw komen er grotere aantallen vluchtelingen. Niet alleen Oekraïeners, maar ook mensen uit de overvolle asielzoekerscentra en mensen die al een verblijfsstatus hebben. We moeten steeds creatiever worden. Ik besef dat dit met steeds andere en grotere dilemma’s gepaard kan gaan. Het is wel veel en de ruimte om hen op te vangen groeit niet aan de bomen. Zelfs in Heusden niet, waar zo veel mensen hun best om vluchtelingen een warm en veilig thuis te bieden. Mijn zorg hierover heb ik woensdag ook met de gemeenteraad gedeeld.

Koningsdag en Lintjesregen
Terug naar iets leuks…
Volgende week is het Koningsdag, hopelijk met net zulk mooi weer als afgelopen weekend! Een dag ervoor is de jaarlijkse Lintjesregen. Ik blijf dat een van de hoogtepunten van het jaar vinden. Namens de Koning mag ik Heusdenaren een lintje opspelden voor alle mooie dingen, die ze voor anderen gedaan hebben. “Samen thuis in Heusden” – de vaste afsluiting van deze blog – zou een loze kreet zijn zonder betrokken, bevlogen mensen zoals onze gedecoreerden.

De Heusdenaren met een lintje zijn bovendien het spreekwoordelijke topje van de ijsberg. In Heusden doen zoveel mensen zoveel moois, dat daar geen Lintjesregen tegenop kan en ook in deze blogs kom ik tekst tekort om iedereen persoonlijk te noemen. Maar hé, zulke luxeproblemen heb ik graag!

Samen thuis in Heusden!
Willemijn van Hees Burgemeester van Heusden

Zie alle vorige blogs van Burgemeester van Hees hier

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Cookieinstellingen