Blog Burgemeester Willemijn van Hees: “Ik prijs me gelukkig in Heusden te wonen”

Foto: WGF

Burgemeester Willemijn van Hees heeft weer een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. Met deze keer over jonge levens, oorlog en vrede, Van Vliet, Van der Vliet en andere ondernemende dames

Beste Heusdenaren,

Na een paar weken terug van weggeweest, is het best lastig om in een korte blog terug te blikken. In Heusden gebeurt namelijk zóveel dat het al moeilijk in een tweewekelijkse blog te beschrijven is.

Jonge levens
Twee verschrikkelijke berichten in korte tijd: twee jongens die om het leven kwamen op de N261 en een jongen die omkwam bij een ongeval met zijn scooter. Voor hun ouders, familie, vrienden en andere nabestaanden is de wereld vergaan. Hoe groot de gebeurtenissen in de wereld ook zijn, we willen allemaal hetzelfde: het beste voor onze kinderen en kleinkinderen. Als dan jonge mensen zo vroeg worden weggerukt. We zijn er stil van.

Oorlog en vrede
Nóg iets serieus: we hadden 4 en 5 mei dit jaar, na twee coronajaren, eindelijk weer ‘gewoon’ willen vieren. Door de oorlog in Oekraïne lukte dat toch niet. De herdenking van onze doden door oorlog en geweld en het vieren van onze bevrijding, staan in schril contrast met de ellende die mensen in Oekraïne op dit moment meemaken. Hún vrijheid wordt bedreigd, hun landgenoten sterven door oorlog en geweld. En als er in de media berichten verschijnen over kernwapens of een derde wereldoorlog, is het wel duidelijk dat deze oorlog ook voor ons gevolgen heeft. Het maakt duidelijk dat 4 en 5 mei, ondanks dat de Tweede Wereldoorlog al 77 jaar geleden is, ook in onze tijd nog volop betekenis hebben.

Gelukkig merk ik dat we in Heusden volop klaarstaan voor Oekraïners die in onze gemeente terecht zijn gekomen. Van opvangruimte tot fietsen en kleding: laat de Heusdenaren maar schuiven.

Van Vliet, Van der Vliet en andere ondernemende dames
Afgelopen dinsdag had ik twee mooie momenten met krachtige dames, zoals we die in Heusden en De Langstraat veel hebben. Eerst werd ik geïnterviewd over de 6Kamp in Herpt door de beroemde interviewers Van der Vliet en Van Vliet en hun assistenten. Oftewel door Demi, Nadia, Anne-Lynne en Rowena van de JPS Basisschool uit de vesting Heusden. Die avond was ik – met de collega-burgemeesters van Loon op Zand, Waalwijk en Dongen – bij de Ladies Businessclub De Langstraat om te vertellen over ons werk. De Ladies vierden hun tienjarig bestaan met een Collegetour. We hebben ruim 80 ondernemende dames uit De Langstraat ontmoet!

Als ik zulke mooie mensen ontmoet, prijs ik me gelukkig in Heusden te wonen.

Samen thuis in Heusden!

Zie alle vorige blogs van Burgemeester van Hees hier

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Cookieinstellingen