Blog Burgemeester Willemijn van Hees: Het is “wethouders-wissel-week”

Foto: WGF

Burgemeester Willemijn van Hees heeft weer een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. Met deze keer over de ‘wethouders -wissel -week’, afscheid van Mart van der Poel en Kees van Bokhoven, knipt een burgemeester alleen maar een lintje door!

Beste Heusdenaren,

Het is “wethouders-wissel-week”. Afgelopen dinsdag werden de wethouders geïnstalleerd, die in 2022-2026 in het college van B&W ons dagelijks bestuur vormen. Met drie nieuwe gezichten en twee bekende hebben we een fijne mix. In hun eigen nieuwsbericht hebben ze zich afgelopen week al aan u voorgesteld, maar ik noem ze graag nog eens: Martijn van Esch, Johan Meesters, Peter van Steen, Jeroen van den Bosch en Thom Blankers.

Ik heb er zin in om met deze wethoudersploeg samen te werken! Daarbij is het coalitieakkoord natuurlijk een belangrijke basis. Het dinsdagavond gepresenteerde coalitieakkoord ‘Heusden nu en straks’ staat op www.heusden.nl. In de week van 20 juni wordt een extra raadsbijeenkomst gepland waarbij raadsleden de gelegenheid krijgen om vragen te stellen en opmerkingen bij het programma te maken. Het programma wordt inhoudelijk besproken in de raadsvergadering van 12 juli.

Met het aantreden van de wethouders voor de periode 2022-2026 nemen we ook afscheid van Mart van der Poel en Kees van Bokhoven. Dinsdag was hun laatste collegevergadering.

Zij waren allebei twaalf (!) jaar wethouder van Heusden. Samen hebben ze dus een kwart eeuw bestuurlijke ervaring. Ze hebben zich met hart en ziel ingezet voor Heusden. Kees trad de afgelopen jaren vaak op als loco-burgemeester en was bijvoorbeeld tijdens de coronacrisis mijn vaste vervanger. Mart had belangrijke onderwerpen onder zijn hoede zoals woningbouw, de GOL en duurzaamheid.

Bij deze bedank ik hen enorm voor al hun inzet en de fijne samenwerking! Vrijdag 24 juni nemen we van 16.00-18.30 uur bij Sporthal Dillenburcht afscheid van hen. Iedereen is welkom!

Recentelijk kreeg ik – samen met mijn Langstraatcollega’s – de vraag of “wij alleen maar lintjes doorknippen”. Nee, verre van dat zelfs. Maar over ‘lintjes knippen’ of andere representatieve optredens kun je als burgemeester nu eenmaal meer open communiceren dan over handhaving, aanpak van criminaliteit, zedenzaken en ander werk op gebied van openbare orde en veiligheid. Een groot deel van mijn tijd gaat juist naar dit soort zaken. Vaak buiten ‘standaard werktijden’, want ook ’s avonds en ’s nachts spelen vaak veiligheidskwesties. Bijvoorbeeld het gedwongen op laten nemen van iemand met verward gedrag, omdat hij op dat moment een gevaar vormt voor zichzelf of anderen. Daar kan je natuurlijk niets over naar buiten brengen.

En een burgemeester doet niets alleen, met heel veel mensen samen proberen we de gemeente zo veilig mogelijk te maken.

Samen (veilig) thuis in Heusden!

Willemijn van Hees  Burgemeester van Heusden

Zie alle vorige blogs van Burgemeester van Hees hier

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen