Blog Burgemeester Willemijn van Hees: Nog meer moois… en niet wegkijken maar aanpakken

Foto: Wil Gulpen

Burgemeester Willemijn van Hees heeft weer een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. Met deze keer over nog meer moois.. en niet wegkijken maar aanpakken

Beste Heusdenaren,
Wat organiseren mensen toch veel moois in onze gemeente. Bijvoorbeeld de Roparun door Nieuwkuijk en Swim to fight cancer in de vesting Heusden. Twee sportieve evenementen – altijd goed! – voor hele belangrijke goede doelen. Ik moet bekennen dat ik me tijdens de coronacrisis bezorgd heb gemaakt of al die activiteiten, evenementen en verenigingen ná de crisis weer op gang zouden komen. Het antwoord is een daverend “ja!”. Overal in Heusden worden weer mooie dingen georganiseerd.

Nog meer moois…
Nog een voorbeeld is de Dorpskwis in Vlijmen. Samen met mijn man Paul ben ik daar ‘undercover’ naar toe geweest. Het was fantastisch! We hebben heerlijk verklede figuren langs zien fietsen – mannen in badjas, mannen als travestiet en noem maar op. We hebben gespeurd naar namen op huizen en nog veel meer.

Met de Jeugdburgemeesters ben ik naar de aankomst van de Avondvierdaagse in Vlijmen geweest. De Jeugdburgemeesters hebben nog nooit zoveel en zolang achter elkaar geklapt om iedereen enthousiast in te halen.

Hebt u trouwens het hilarische filmpje gezien van het Pleinfeest in Oudheusden? Dat ging zowaar viral! Waarom? Omdat men er in Oudheusden ondanks het noodweer op een hilarische manier (polonaise mét de feesttent!) het beste van maakte. Wat een heerlijke sfeer!

En voor u zegt “bij ons in het dorp is ook veel moois, waarom noem je dat niet?”…ik kan nog honderd blogs schrijven en dan heb ik nog niet alles kunnen benoemen wat er in al onze dorpen word georganiseerd. Maar dát is een luxeprobleem waar u mij niet over hoort klagen!

Niet wegkijken, maar aanpakken
Minder mooi was de hennepkwekerij die we aantroffen in Drunen. We zijn in Heusden streng op hennepkwekerijen of drugslabs. Die zijn illegaal én gevaarlijk voor de omgeving. Mensen maken zich zorgen en vaak terecht. Samen houden we het veiliger. Daarom ben ik dankbaar voor anonieme meldingen via Meld Misdaad Anoniem of via onze eigen website www.nietwegkijken.nl.

Terug naar een paar kanjers. Jan van Hooft kreeg een Koninklijke Onderscheiding voor al zijn inspanningen als vrijwilliger van RKDVC in Drunen. Fons van Dijk, voorzitter van en al 40 jaar actief bij de Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden, werd Duurzame Doener. En bij het Sint Hubertusgilde werd Linda van de Wiel de eerste vrouwelijke koning.

U begrijpt, ik heb voldoende stof voor nog meer blogs.

Samen (veilig) thuis in Heusden!
Willemijn van Hees Burgemeester van Heusden

Zie alle vorige blogs van Burgemeester van Hees hier

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Cookieinstellingen