Nieuwe blog van Burgemeester Willemijn van Hees

Foto: WGF

Burgemeester Willemijn van Hees heeft weer een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. Met deze keer leerkracht aangehouden, Vuelta, en verzamelalbum 25 jaar Heusden.

Beste Heusdenaren,

De zomervakantie is weer voorbij. Er is veel moois om op terug te blikken, maar helaas begin ik mijn eerste blog na de vakantie met vervelend nieuws.

Leerkracht aangehouden
Helaas eindigde de zomervakantie met de aanhouding van een leerkracht uit Vlijmen in de laatste vakantieweek. Veel mensen vonden dat, heel begrijpelijk, een heftig bericht. Ik heb groot respect voor de manier waarop de directrice van de school, haar team en de directeur-bestuurder van Scala omgaan met de situatie. Linda Akkermans schreef hier in Brabants Dagblad een column over waar ik me helemaal bij aansluit.

Een zedenzaak roept altijd veel emoties op. Als moeder en als burgemeester voel ik mee met iedereen die vragen of zorgen heeft. Het liefste zouden we iedereen duidelijkheid geven, maar in dit stadium van het onderzoek kan dat niet. De informatie die gedeeld kan worden, leest u in het bericht van het Openbaar Ministerie (OM). Het is goed om te merken dat de politie en het OM de zaak zeer serieus oppakken. Ik spreek namens ons allemaal dan ook de hoop en de wens uit dat het onderzoek duidelijkheid gaat geven.

Mocht u vragen of zorgen hebben vanwege deze situatie of in het algemeen over seksueel grensoverschrijdend gedrag of seksueel geweld, dan kunt u contact zoeken met het Centrum Seksueel Geweld. Dat kan via 0800 0188. Meer informatie over het CSG vindt u op www.centrumseksueelgeweld.nl.

Vuelta
Schakelen tussen heftige situaties en mooie dingen hoort bij de baan van burgemeester. Dat is soms best lastig. Maar mooie dingen verdienen het óók om benoemd te worden. De Vuelta is zoiets.

Het Spaanse van onze zomer (bloedheet en droog) paste helemaal bij de Vuelta die op 20 augustus door Heusden trok. Of liever gezegd door Heusden scheurde! Want wat fietsen die renners een partij hard.

De dag is verder perfect en helemaal volgens planning verlopen. Dat was zeker ook te danken aan u, de inwoners van Heusden. Vooral natuurlijk door uw enthousiasme langs de route. U hielp ook mee door op tijd auto’s of andere obstakels van de route te halen. We kijken dus terug op een mooie, sportieve dag.

 

Verzamelalbum 25 jaar Heusden
We vieren als gemeente dit jaar onze 25e verjaardag. In de Heemkundekring vonden we een fijne bondgenoot om onze inwoners voor onze verjaardag te trakteren. De Heemkundekring is óók jarig en viert haar 50e verjaardag. De traktatie is een verzamelalbum geworden: ‘Gemeente Heusden – meer dan 25 jaar historie’. Vanaf morgen vindt u het album bij zes supermarkten en kunt u de prachtige plaatjes gaan verzamelen.

Voor nu fijn weekend en tot de volgende blog!

Willemijn van Hees Burgemeester van Heusden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen