Blog van Burgemeester Willemijn van Hees

Foto: Wil Gulpen

Burgemeester Willemijn van Hees heeft weer een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. Met deze keer vermissing van Hebe en Sanne, corona, gemeenteraad en kinderen kennis laten maken met de politiek.

Beste Heusdenaren,
Vorige week stond in het teken van de vermiste Hebe en haar begeleidster Sanne. Woensdagavond kwam het nieuws dat hun lichamen zijn aangetroffen in een auto bij knooppunt Empel. Het is de afloop waar niemand op hoopte. Vorige week heeft de politie, geholpen door het Veteran Search Team en veel betrokken vrijwilligers gezocht naar Hebe en Sanne. Ook in onze gemeente is gezocht en leefden veel mensen mee. De verdrietige conclusie van de zoektocht kwam woensdagavond. Ik sluit me van harte aan bij de mooie woorden van mijn collega-burgemeesters van Vught en Geertruidenberg. Onze gedachten gaan uit naar hun familie en andere naasten.

Corona
Het was schakelen toen we ook in het college en de ambtelijke organisatie te maken kregen met positieve coronatesten. We moesten even zoeken hoe het nu ook al weer zat. De Rijksoverheid deelt hier al weer een tijdje informatie over. De basisadviezen blijven belangrijk, maar hoe zit het verder? Wat kun je het beste doen als je klachten hebt? Hoe zit het met de vaccinaties? Wat doe je als jij of een huisgenoot positief test op corona? Je vindt het allemaal op www.rijksoverheid.nl/corona.

Gemeenteraad
We gaan richting de raadsvergadering over de begroting 2023. De begroting die het college voorstelt staat op Heusden.begroting-2023.nl. Maar eerst komt de gemeenteraad op 1 november nog bij elkaar. Voor onder andere de Nota bodembeheer. Dat is een praktische richtlijn voor het omgaan met vrijkomende grond. De raad spreekt ook over hoe we lokaal een energiegemeenschap kunnen opzetten. Oftewel, hoe zorgen we ervoor dat we in Heusden zelf ook financieel voordeel hebben van duurzame energieprojecten. En last but not least behandelt de raad het Bestemmingsplan Rotonde Abt van Engelenlaan Nieuwkuijk. Doel van dit bestemmingsplan is het maken van een rotonde op die plek. Die rotonde zorgt meer verkeersveiligheid en betere doorstroming van het verkeer.

Deze blog begon ik met verdriet, ik sluit hem graag af met iets fijns. Onze griffier heeft de afgelopen weken klassen met kinderen kennis laten maken met de politiek. Dat is altijd belangrijk om later als kiezer deel te kunnen nemen aan onze democratie. De lage verkiezingsopkomst van maart dit jaar maakt dit project van onze griffie extra belangrijk.

Tot de volgende blog!

Willemijn van Hees Burgemeester van Heusden

Zie alle vorige blogs van Burgemeester van Hees hier

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen