Blog van Burgemeester Willemijn van Hees

Foto: WGF

Burgemeester Willemijn van Hees heeft weer een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. Deze keer gaat het in de blog over Skip die trip, vacatures en 25 jaar Heusden

Beste Heusdenaren,

Op 5 december is deze blog zeker niet het belangrijkste moment van de dag. Dát is natuurlijk de verjaardag van Sinterklaas. Toch vertel ik u graag over drie dingen waar ik me de afgelopen tijd mee bezig heb gehouden.

Skip die trip
Drugsgebruik is slecht voor de eigen gezondheid. Maar het houdt de criminele wereld achter die drugs in stand. Dat is een wereld waarin mensen genadeloos worden uitgebuit. Criminelen letten bij hun activiteiten ook echt niet op uw veiligheid. In drugslabs of hennepkwekerijen ontstaat vaak brand en het interesseert criminelen echt niet dat uw woning of uw leven daardoor in gevaar komt.

Helaas lijkt drugsgebruik normaal te zijn en daar maak ik me zorgen om. Daarom ben ik blij met programma ‘Skip die trip’ in Oost-Brabant. Dat programma gaat die normalisatie tegen door zich te richten op mensen die nóg geen drugs gebruiken, maar het mogelijk wel overwegen. Op www.skipdietrip.nl ziet u ook praktische tips voor ouders die thuis het goede gesprek willen voeren.

Vacatures
Op 10 november nam onze gemeenteraad de begroting 2023 aan. Daarmee geeft de gemeenteraad aan waar we in 2023 aan gaan werken. Om dat goed te doen hebben we mensen nodig. De gemeenteraad ziet dat ook en maakte geld vrij om nieuwe medewerkers aan te nemen. Helaas is de arbeidsmarkt nogal lastig op dit moment. Het is moeilijk nieuwe medewerkers te vinden. Daarom vraag ik ook uw hulp. Misschien kent u wel mensen die een nieuwe baan zoeken. Wijs deze mensen vooral op de onze vacatures op www.werkenbijheusden.nl! Het is alleen maar fijn als onze medewerkers ook uit onze gemeente komen.

25 jaar Heusden
We bestaan dit jaar als gemeente 25 jaar. In ons Streekarchief kunt u zien dat onze historie natuurlijk véél langer terug gaat. Het Streekarchief kunt u bezoeken in Heusden vesting in het bezoekerscentrum. U vindt het ook op de website: www.salha.nl. Ideaal voor een regenachtige vrije dag! Zoveel leuke verhalen terug te vinden, bijvoorbeeld over uw eigen huis, of uw familie. Of over de tijd voor de oorlog: hoe zag uw dorp er toen uit? Er staan ook veel filmpjes en foto’s in de archieven die makkelijk te vinden zijn vanuit de eigen luie stoel. De populaire plaatjesverzamelalbums ‘Heusden, meer dan 25 jaar historie’ zijn mede zo populair vanwege de prachtige foto’s van toen… en die foto’s komen zeker ook uit ons Streekarchief.

Voor nu wens ik u en vooral onze jongste inwoners een hele fijne Pakjesavond!

Tot de volgende blog!

Willemijn van Hees Burgemeester van Heusden

Zie alle vorige blogs van Burgemeester van Hees hier

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen