Blog van Burgemeester Willemijn van Hees

Foto: WGF

Burgemeester Willemijn van Hees heeft weer een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. Deze keer gaat het in de blog over Carnaval, raadsvergadering op Valentijnsdag, acties voor slachtoffers aardbeving en bezoek aan 104-jarige en diamantenbruidspaar.

Beste Heusdenaren,

Carnaval is in volle gang! Het bruist in al onze dorpen en dat is mooi om te zien. In 2021 en 2022 werd Carnaval nogal verpest door het coronavirus. We maakten er het beste van en hadden lol, maar er gaat niets boven Carnaval als vanouds. Ik heb afgelopen donderdag dan ook met veel plezier en vol vertrouwen de sleutels overgedragen aan de vorsten van Knotwilgendam, Haorendam, Dwergonië, Zaandhaozenlaand, Maoskesdam, Kwastenlaand, Hellevegerslaand én… voor het eerst in hele lange tijd ook weer een kleine oefensleutel aan Wallepoeperslaand! Ik vind het fantastisch dat deze leutige traditie ook in Heusden weer nieuw leven wordt ingeblazen door een enthousiaste groep. Dank aan de Hekese Hellevegers voor het organiseren van de sleuteloverdracht en voor het creatieve idee om elke carnavalsvereniging een schilderij te laten maken. Die zijn nog te zien tot 3 maart in de bibliotheek in Vlijmen en er kan voor het goede doel Giro 555 op geboden worden.

Raadsvergadering op Valentijnsdag
Valentijnsdag of niet, onze gemeenteraad vergaderde gewoon. Tijdens de raadsvergadering werden ook onze nieuwe jeugdburgemeesters, Dounia en Kick, geïnstalleerd. Nienke en Daan, de Jeugdburgemeesters van 2022, bedankten iedereen voor een fijn jaar. Daarnaast wensten ze hun opvolgers, Dounia en Kick, veel succes en plezier. Nestor van de raad, Caspar van den Brandt, sprak het viertal toe met warme woorden van dank en welkom. Ik ga Nienke en Daan zeker missen maar kijk ook uit naar de samenwerking met Dounia en Kick. Laten we er een mooi jaar van maken samen!

Acties voor slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrie
Onze gemeenteraad besloot om € 1,- per inwoner aan Giro 555 te schenken namens de gemeente. Lokaal werden er in korte tijd veel acties opgezet. Van een inzameling met jongeren begeleidt door jongerenwerk tot acties bij onze moskeeën. Die werden zo groots dat de mensen letterlijk in een lange rij moesten staan om hun Turkse pizza’s op te halen. Wat hebben alle vrijwilligers veel werk verzet voor het goede doel! Heel veel dank daarvoor en natuurlijk ook voor iedereen die een bijdrage heeft geleverd op welke manier dan ook.

Deze week mocht ik op bezoek bij een 104-jarige en een diamanten bruidspaar. Hun verhalen relativeren je week enorm. Zo’n lang leven en huwelijk gaan natuurlijk niet alleen gepaard met vrolijkheid. Ook verdriet en gemis komen dan langs. Daarmee samen omgaan en altijd weer de veerkracht vinden om verder te gaan, inspireert enorm. Zeker als de inspiratie komt van heerlijke positieve mensen zoals ik ze mocht ontmoeten. Dat relativerende zoeken we ook even tijdens carnaval. Even niet aan zware dingen denken maar de luchtigheid en de leut opzoeken. Als deze blog online verschijnt, zijn we al zo’n beetje toe aan de laatste uren van Carnaval. Geniet er van!

Samen thuis in Heusden en tot de volgende blog!

Willemijn van Hees Burgemeester van Heusden

Zie alle vorige blogs van Burgemeester van Hees hier

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen