Blog van Burgemeester Willemijn van Hees

Foto: Wil Gulpen

Burgemeester Willemijn van Hees heeft weer een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. Deze keer gaat het in de blog over Teamcollege, op de Heusdense kalender en de verkiezingen.

Beste Heusdenaren,

Door privéomstandigheden moest ik de blog van 6 maart helaas overslaan. Gelukkig gaat het inmiddels weer beter met mijn schoonmoeder. Wat op het werk héél fijn was, was dat de vijf wethouders meteen klaarstonden om taken van me over te nemen. Van de pikettelefoon tot vergaderingen en contactmomenten met inwoners, ze namen alles over wat nodig was. Dat gaf mij de ruimte voor het thuisfront. We noemen onszelf weleens Team College en dat teamgevoel heb ik echt ervaren.

Nadeel van een blog overslaan, is dat het nu nóg moeilijker is om te kiezen waarover ik ga schrijven. Dat is niet echt een nadeel natuurlijk. Als burgemeester ben ik er apetrots op hoeveel er in onze gemeente te doen is!

Op de Heusdense kalender
Ik doe een kleine en zeker niet volledige greep uit onze ‘kalender’ van de afgelopen weken. Op 3 maart de herdenking van één jaar oorlog in Oekraïne samen met de Oekraïense vluchtelingen in onze gemeente, op 10 en 11 maart NL Doet, de Drunense Duinenloop op 11 maart.

Verder mocht ik aanwezig zijn bij de jaarlijkse bijeenkomst met deze keer 70 Gouden Bruidsparen. Samen haalden we verhalen op over hun trouwdag in 1972 of 1973. Mooi om ze allemaal samen te zien stralen!

Jaarlijks werkt Stichting Brabantse Hoeders een Brabant-breed cultureel project uit. Ze reiken ook de Brabant Bokaal uit aan mensen die zich in hebben gezet voor onze Brabantse cultuur. Ze waren afgelopen zaterdag voor hun algemene ledenvergadering in onze vesting. Ik mocht hen verwelkomen en heb natuurlijk verteld over de historie van de vesting.

Tot slot had onze gemeenteraad de afgelopen weken debattraining. Tijdens de training hebben we ook gekeken hoe we als gemeenteraad nog beter samenwerken.

 

Verkiezingen
Bij één onderwerp wil ik langer stil staan. Vorige week woensdag waren de verkiezingen voor Provinciale Staten van Noord-Brabant, voor Waterschap Aa en Maas en voor sommigen van u voor Waterschap De Dommel. De opkomst in Heusden was 57% voor Provinciale Staten, 53,02% voor Waterschap De Dommel en 65,43% voor Waterschap De Dommel. Dat zijn gelukkig hogere opkomstpercentages dan bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Daar ben ik blij mee, want zonder stemmende kiezers is er geen lokale democratie. Bij deze bedank ik natuurlijk ook alle vrijwilligers op de stembureaus voor hun inzet op de superlange verkiezingsdag! Ondersteund door de fantastische medewerkers van Burgerzaken hebben ze de klus geklaard.

Tot de volgende blog!

Willemijn van Hees, Burgemeester van Heusden

Zie alle vorige blogs van Burgemeester van Hees hier

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen