Column Jack Thomassen: De schietpartij

Foto: Jack Was Here

Drunenaar Jack Thomassen schrijft veel columns en korte verhalen. Voor onze lokale site Heusden.Nieuws zal hij regelmatig ook een column schrijven over zijn belevenissen en met deze keer weer een nieuwe versie. Deze column gaat over de schietpartij

Natuurlijk zagen we die man wel aan komen lopen, aan de andere kant van de spoorsloot. Echter op dat moment sloegen we daar nog geen acht op. Maar nadat hij halt hield en roerloos naar ons tweeën ging staan staren, vonden we dat toch wel een beetje raar. En nog raarder vonden we de handeling die daarop volgde. Langzaam ging zijn rechterhand naar de binnenzak van zijn jas. Vanaf de licht hellende weg bij het viaduct naar Elshout, konden we niet goed zien wat hij daaruit pakte, maar toen hij die rechterhand op zijn tot ooghoogte omhoog gehouden linkerarm liet rusten, begonnen we het een tikkeltje benauwd te krijgen. Wat was die vent van plan????

Mijn kameraadje Henk wist even ook niet wat ie moest denken. Had die kerel nou een wapen in zijn hand? En… hé, wat gebeurde daar nou? Zijn rechterhand leek terugslag te ondervinden van iets dat toch echt wat weg had van een pistool. Tot onze opluchting liet de man zijn armen weer zakken. Vervolgens bukte hij ietsjes voorover, om… heel vreemd, alsof hij wat hij in zijn handen had, doormidden leek te breken. Wat een mafkees, zeg. Maar toen hij nogmaals ‘aanlegde’ en er 2 tellen later iets van metaal keihard tegen de vangrail aan ketste, wisten we het eindelijk zeker! Die gek stond op ons te schieten!

Zelfs kleine mennekes als wij toen waren, beseften maar al te goed: wegwezen hier… EN SNEL! Nou, hard rennen konden wij als de beste, dus waren wij zo via de Zonnebloemlaan, binnendoor langs ’t Trefpunt, bij ons thuis in de Pr. Hendrikstraat. Alwaar wij stotterend van het rennen, en hijgend door de spanning (of juist andersom), ons ma op de hoogte brachten dat er één of andere sluipschutter bij de spoorsloot op ons had staan schieten. Ons ma keek tussen het schillen van 2 aardappelen door, een beetje verwonderd opzij naar Henkie en Jackie. En na nog een geveinsde blik vol empathie, schilde ze doodleuk verder. Alsof we heel uitgelaten verslag stonden te doen van een spannende scene uit de TV-serie De Wrekers.

Er was helemaal niemand die wilde ons geloven. De kinderen uit de buurt niet, en die op school al helemaal niet. Daar werden we trouwens in ieder geval iets wijzer van het door de schutter gebruikte wapen. Het knikken van de loop duidde op het op druk brengen van een luchtdrukpistool. “Nou”, zei één van de grotere jongens op onze school, “Áls het al waar zou zijn wat jullie beweren, denk ik niet dat jullie zoveel gevaar hebben gelopen hoor. Wij hebben thuis ook een luchtbuksje en met zo’n ding schiet je op die afstand nog geen gat in een pakske boter. Dus waar maken jullie je zo druk over?” Ze konden me wat, daar op de St. Paulusschool. Ik heb het er nooit meer over gehad. Tot nu dan.

De enigste 2 andere personen die op deze Drunense crimescene aanwezig waren, kunnen getuigen dat ik dit verhaal niet uit mijn duim gezogen heb. Maar mijn kameraad Henk is na zijn studie in Wageningen gaan wonen. Misschien is hij het na al die tijd vergeten. Of door al het ongeloof waar wij vroeger tegenaan liepen, heeft ie deze geschiedenis wellicht zelfs helemaal verdrongen. Maar die derde, hè? De stiekeme sluipschutter. Waar kwam die vandaan? Wat deed ie daar? Ik vertel dit verhaal niet om u bang te maken, hoor. Maar wie weet… woont die vent wel bij u in de buurt? Wees dus vooral op uw hoede, mensen!

Nog veel meer verhalen als deze zijn van Jack Was Here zijn hier te vinden 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Reacties

Cookieinstellingen