Column Jack Thomassen: Hart op de juiste plaats

Foto: Jack Thomassen

Drunenaar Jack Thomassen schrijft veel columns en korte verhalen. Voor onze lokale site Heusden.Nieuws zal hij regelmatig ook een column schrijven over zijn belevenissen en met deze keer weer een nieuwe versie. Deze column gaat over Hart op de juiste plaats

Bij het bedrijf waar ik werk doen we veel ‘ondergrondse’ zaken. En natuurlijk weet iedereen dan wel dat ratten en muizen niet bepaald graag geziene gasten zijn, wanneer onze jongens in een rioolbuis hun werk moeten doen. Tja, en als er dan toevallig zo’n klein monster in de buurt van een alles-verslindende-mond van een 4-duims zuigslang komt, kunnen we niet voor het welzijn van dat beestje instaan. Vraag me niet om uit te leggen wat er dan met het knaagdiertje gebeurt, maar ik denk dat ook dát iedereen wel weet…

Laatst mocht ik onze Cor bij een klusje assisteren. Een voorloper was bij de koppeling in een tussenput blijven steken. Of wij er die even (het is altijd efkes…) uit konden halen? De put bleek bij mensen in de achtertuin te liggen. Mevrouw des huizes leidde ons langs een schuurtje naar de plek des onheils. En ook langs een aardig groot zwembad. Met ongeveer een halve meter water erin, met daar weer een afdekzeil op. En op dat zeil zag ik hem: “Mevrouw, er loopt een muis in uw zwembad!” Geïrriteerd keek ze naar het beestje, dat wanhopig een manier zocht om uit de diepte te ontsnappen. “Ach, ja. We hebben echt al geprobeerd hem eruit te krijgen, maar het lukt steeds niet.” En toen: “Kijk, heren. Hier om de hoek moet u zijn. Succes!”

Na de klus passeerden wij opnieuw het zwembad. De brandende zomerzon had nu de gehele oppervlakte van het bad in zijn greep. Het arme beestje trippelde nog steeds van de ene wand naar de andere. Het had totaal geen enkele kans om daaruit te komen. We keken er enkele seconden naar. Nee, dit was te triest om ervan weg te lopen. Cor legde zijn gereedschap neer, pakte een losse plank vanachter de schutting, dreef het muisje naar de wand, en toen het geen kant meer op kon graaide hij het beestje uit het bad en gaf hem de lieve vrijheid weer terug.

Ach, de jongens bij vandervalk+degroot kunnen natuurlijk niet altijd blij zijn als ze oog in oog staan met ‘ongedierte’ dat in de onderaardse buizen huist. Maar dat betekent nog niet dat ze al die beestjes meteen maar de alles-verslindende-zuigslang toewensen. Want ondanks hun ruwe-bolster-en-blanke-pit-mentaliteit, hebben ook onze jongens hun hart op de juiste plaats zitten.

Nog veel meer verhalen als deze zijn van Jack Was Here zijn hier te vinden 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

 

Reacties

Cookieinstellingen