Column Jack Thomassen: De Trui

Foto: Jack Thomassen

Drunenaar Jack Thomassen schrijft veel columns en korte verhalen. Voor onze lokale site Heusden.Nieuws zal hij regelmatig ook een column schrijven over zijn belevenissen en met deze keer weer een nieuwe versie. Deze column gaat over De Trui.

In de etalage van mode- en vrijetijdskleding TEXTICO hing ie. Toen die winkel nog op de hoek van de oude winkelgalerij aan het Raadhuisplein in Drunen zat. En alle twee wilde we hem heel graag hebben. Alleen de prijs van 80 GULDEN vonden we wel een beetje veel, dus twijfelden we. En blijkbaar vonden andere mensen dit ook wel een hoog bedrag en daarom bleef de witte trui met blauwe motieven daar in de winkel voor het raam hangen. Ons Rian besloot ervoor te gaan sparen, want van mij cadeau krijgen zat er dus niet in (krent).

Maar toen ze uiteindelijk het geld bij elkaar had en de trui wilde gaan kopen, bleek ie alsnog verkocht te zijn. Teleurgesteld kwam ze bij mij thuis aan. Ik hoorde haar aan en moest toen opbiechten dat ik de dag ervoor al in de winkel was geweest… om die trui voor mijzelf te kopen. Met haar mooie grote ogen keek ze me aan, eerst een beetje boos, daarna hoopvol die mooie trui van mij cadeau te krijgen. Maar nee, de trui bleef bij ons in de Lisztstraat. Onvermurwbaar was ik.

Maar na een paar weken kreeg ze toch de kans de trui een beetje voor zichzelf te hebben. Want niet veel later gingen we in Waalwijk samenwonen. Op kamers in het Laageinde. Och, mensen, dat was een prachtige tijd. We hadden nooit ruzie, de schoenen vlogen nooit door de kamer en de warmwaterkraan werd nooit open gedraaid als iemand net onder de douche stond.

Om de trui werd echter nooit gevochten, vanaf toen deelden we immers (bijna) alles samen. Op de foto (1982) zie je wie hem het liefste aan had.

Nog veel meer verhalen als deze zijn van Jack Was Here zijn hier te vinden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

 

Cookieinstellingen