Column van Jack Thomassen: Droomland

Foto: Jack Thomassen

Jack Thomassen uit Drunen schrijft vele columns en korte verhalen. Ook voor Heusden.Nieuws zal hij in 2023 weer regelmatig een column schrijven over zijn belevenissen en met deze keer weer een nieuwe versie. Deze column gaat over Droomland.

Na de gebruikelijke zondagochtendrituelen (uitslapen, plassen, hond uitlaten, ontbijten, medicijnen innemen, tweede toiletbezoek, tanden poetsen, wassen, scheren) neem ik bezit van mijn favoriete plekje op de bank, recht tegenover de TV. Eenmaal gesetteld, lees ik een paar pagina’s in de Mezza, de bijlage van de krant die mijn overbuurman Ad regelmatig bij mij in de brievenbus stopt.

Omdat er ’s middags weer een Formule-1 wedstrijd op het programma staat, ondernemen we op zo’n dag meestal niets. Bovendien is het gaan regenen, waardoor ik besluit eens terug naar bed te gaan (voor mij heel ongebruikelijk). In eerste instantie met de bedoeling om verder te lezen, maar in bed duurt het meestal niet lang totdat mijn oogleden zwaar worden en ik mijn boek opzij leg. Net voordat ik weg dut, zie ik dat de wekker 10.30 uur aangeeft.

U mag best weten, ik droom nogal eens tijdens mijn slaap. Soms met hele heftige beelden, die grenzen aan dwaze computerspellen als Warcraft. Zelf denk ik dat dit te wijten is door de spanningen die de oorlog in Oekraïne met zich meebrengt. Ook word ik af en toe in een droom wakker van indringers in ons huis, die de trap op naar boven komen, waarna ik uit bed spring om die donkere schimmen te lijf te gaan. Gelukkig word ik op dat moment altijd echt wakker. Pfft, soms ben ik al moe voordat de dag moet beginnen.

Ik zal u niet vermoeien met het arsenaal van steeds terugkerende dromen, maar deze moet ik echt even benoemen. Tijdens dat ene ochtendslaapje was ik namelijk weer eens aan het werk bij de houthandel, mijn vorige werkgever. Op de heftruck deed ik mijn stinkende best om de vracht van hout-, en plaatmaterialen z.s.m. in de oplegger te proppen. En omdat dat vaak gepaard ging met de nodige tijdsdruk, nogal gestrest.

Het verloop van die droom is bijna altijd hetzelfde: ik ben bezig een begin te maken. Meestal met een paar pallets ondertapijttegels, met daarop pallets met tuinmeubels. Maar als ik dan de rest van de vracht wil verzamelen en inladen, beginnen de moeilijkheden. Ik kan iets niet vinden of het past niet. Waarna ik op de één of andere manier steeds dezelfde handelingen doe. Zodat het totaal niet opschiet.

Gek, hè? Ik bedoel, dat het inmiddels meer dan 10 jaar geleden is (november 2012) dat ik daar mijn laatste werkdag had. En nu nog steeds dat inmiddels ter ziele gegane bedrijf in mijn dromen terugkomt. En niet alleen de stagnatie in het werk, ook die paar collega’s waarmee het niet zo goed klikte, laten zich weleens in een droom zien. Terwijl de anderen, waar ik wel goed mee op kon schieten, zo goed als nooit ten tonele verschijnen.

Toen ik wakker werd was het 12.30 uur. Ik had dus mooi twee uurtjes liggen pitten. Zal wel nodig zijn geweest, denk ik dan. Maar ook komt dan het besef waarom ik niet zomaar op de dag naar bed moet gaan. Zo duf als een konijn moet ik mijzelf uit bed schoppen. Nou, als dat maar goed gaat komen vandaag.

Terwijl ik mijn sokken aantrek, vraag ik mij af waarom mijn vrouw niet even is komen kijken waar ik zo lang bleef? Of op zijn minst onder aan de trap naar mij geroepen heeft of ik nog wel leefde? Maar eenmaal beneden aangekomen hoor ik een voor mij bekend geluidje vanuit de kamer. Wat waarschijnlijk het antwoord geeft op deze vragen.

Als ik mijn neus om de hoek van de deur steek, bevestigt het vredige tafereel in de huiskamer waarom ik de afgelopen uren ongestoord op bed heb kunnen liggen: ons Rian ligt zelf met een dekentje op de bank te slapen. Met onze hond Bo zacht snurkend in haar mandje. Beiden blijkbaar veel eerder dan ik, vertrokken naar het vredige Droomland.

Nog veel meer verhalen als deze zijn van Jack Was Here zijn hier te vinden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen