Dorpsnatuur: Groenadoptie: ga zelf het groen bij jou in de buurt inrichten en onderhouden

Foto: NMVH

Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden is gestart met twee projecten: Luchtkwaliteit en Dorpsnatuur. In samenwerking met Heusden.Nieuws worden deze projecten uitgelicht en deel 14 van Dorpsnatuur is Groenadoptie: ga zelf het groen bij jou in de buurt inrichten en onderhouden

Heb je je achtertuin en je voortuin biodivers ingericht met inheemse planten, en op zoek naar de volgende uitdaging? Of heb je geen tuin, maar wil je toch tuinieren? Of vind je dat het openbaar groen bij jou in de buurt er uit anders uit moet gaan zien? Dan is groenadoptie misschien iets voor jou. Groenadoptie betekent dat je, alleen of samen met een aantal buurtgenoten, een grasveldje, plantsoen of haag bij jou in de buurt adopteert. Je gaat dan het planten, harken, schoffelen en water geven gaat bijhouden. Steeds meer inwoners in de gemeente Heusden doen mee. Goed voor het contact met de buren, en fraaier groen bij jou in de buurt.

Via https://www.heusden.nl/storage/pdc/groenadoptie/  kun je laten weten dat je interesse in groenadoptie hebt. De gemeente neemt dan contact met je op om jouw plannen door te spreken. Dan kun je ook aangeven wat je precies wilt. De opzichter groen van de gemeente kan ook suggesties doen voor de beplanting die op de betreffende plek goed tot zijn recht zou komen.

Als het tot een adoptieovereenkomst komt, dan geldt deze voor onbepaalde tijd. Het groen blijft eigendom van de gemeente en blijft openbaar toegankelijk. En er worden afspraken gemaakt over toegankelijkheid voor de nutsdiensten, voor de gemeente voor het onderhoud van bomen, over het (niet mogen) gebruiken van chemische bestrijdingsmiddelen, en dergelijke.

Er is geen financiële bijdrage, ook niet als je de bestaande beplanting wilt vervangen. Je zult het zelf moeten bekostigen. In het project ‘Dorpsnatuur in Heusden’ richten de Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) zich op het stimuleren van de biodiversiteit in de bebouwde omgeving.
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Provincie Noord-Brabant, gemeente Heusden, en Het Groene Woud.
Als je zin hebt om daar aan mee te werken, laat het dan weten via [email protected].

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Cookieinstellingen