Dorpsnatuur: De perfecte tuin voor vogels

Foto: Willemien Marti

Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden is gestart met twee projecten: Luchtkwaliteit en Dorpsnatuur. In samenwerking met Heusden.Nieuws worden deze projecten uitgelicht en deel 16 van Dorpsnatuur is de perfecte tuin voor vogels

Je wilt meer vogels in jouw tuin. Maar hoe dat voor elkaar te krijgen? Op internet kun je veel informatie vinden. Of je koopt een boek. Een andere mogelijkheid is om een avond over tuinvogels te bezoeken. Bijvoorbeeld de thema-avond ‘Vogels’ op woensdag 10 november a.s. Dan krijg je informatie van een deskundige, kunt daar vragen aan stellen.

En je krijgt er suggesties van andere bezoekers aan de avond bij. En dat allemaal voor niets. Meer info over deze avond vind je in de Agenda op natuurenmilieuheusden.nl.

Op internet kun je vinden welke plantensoorten je het best kunt aanplanten. Die vind je bijvoorbeeld op www.vogelbescherming.nl  > Actueel > Tip. Op de site van Vogelbescherming vind je tips voor nog veel meer vogelsoorten. Maar ook algemene informatie over wat je zelf kunt doen.

Heb je liever gericht advies voor jouw eigen tuin? Dat kan ook. Vogelbescherming heeft Tuinvogelconsulenten. Leden betalen voor een persoonlijk advies 25 euro, voor niet-leden kost het 40 euro. Hiervoor krijg je advies op maat over hoe je jouw tuin of balkon vogelvriendelijk kunt inrichten. Op www.vogelbescherming.nl > In mijn tuin > Tuinadvies nodig vind je meer informatie hierover.
Boeken over vogels kun je ook vinden op de site van de Vogelbescherming.

De thema-avond ‘Vogels’ zal vooral gaan over vogelvriendelijke tuinen; waar moet ik dan aan denken, welke vogels kan ik tegenkomen in mijn tuin?
De avond wordt georganiseerd door Buurt Bestuurt Op de Vliedberg in samenwerking met de Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden, en is onderdeel van het project ‘Dorpsnatuur in Heusden’. Graag aanmelden via [email protected] .’

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Cookieinstellingen