Kom 4 juni naar wijkwinkel Oudheusden

Foto: Pixabay

Huiselijk geweld en kindermishandeling komen meer voor dan we denken. Alleen al in de gemeente Heusden werd in 2017 89 keer een melding gedaan waarbij sprake was van een vermoeden van kindermishandeling. Dit geweld willen we stoppen en voorkomen!

Dat begint met mensen die zien dat er iets aan de hand is en die het verschil durven maken. Hoe doe je dat? Hoe vormen we met elkaar een zorgzame samenleving waarin we elkaar zien, zorgen delen en in actie komen? Zodat we de veiligheid en ontwikkeling van kinderen echt voorop stellen.

Bijeenkomst Op dinsdag 4 juni willen we dit vraagstuk graag samen verkennen. Tijdens deze bijeenkomst willen we mythes omdraaien en misverstanden wegnemen. We gaan in gesprek over wat er tegenover kan staan en wat je een volgende keer zelf kunt doen. Gespreksleider Klaas Burgers praat met mensen die te maken hebben gehad met geweld en hun  ervaringen met het publiek willen delen.

Voor wie is het? We gaan graag in gesprek met mensen voor wie het meedenken over veiligheid misschien helemaal niet zo vanzelfsprekend is, maar die in hun contacten met ouders, jongeren en kinderen er wel mee in aanraking kunnen komen. Denk aan de tandarts, logopedist, verloskundige, de sporttrainer, de werkgever, etcetera. Daarnaast zijn jongeren van harte welkom mee te denken. Deze keer gaat het niet om professionals die al van alles (kunnen) weten over bijvoorbeeld de meldcode of die al volop samenwerken met Veilig Thuis. Kijk voor meer informatie op www.innovatienetwerkjeugd.nl. Aanmelden voor de bijeenkomst kan per mail op [email protected]
Het begint om 17.00 uur en zal om 21.00 uur ongeveer afgelopen zijn.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Reacties