Themabijeenkomst Seksueel misbruik(t)

Foto: Pixabay

Seksueel misbruik is aan de orde van de dag. Toch is het taboe rondom dit thema nog steeds groot. Bijeen Heusden en Blauwe Maan willen het onderwerp in de gemeente Heusden op de kaart zetten, met een gevarieerde themabijeenkomst voor inwoners en professionals op 5 juni in De Mand in Vlijmen.

Het kan iedereen gebeuren
Blauwe Maan biedt hulp aan slachtoffers van seksueel misbruik (en hun partner/familie) in de regio Hart van Brabant. Directeur Ellen Roskes: “#MeToo, misbruik in de kerk, in de sport, op school of op het werk. Je hoort het steeds vaker. Desalniettemin zwijgen veel slachtoffers liever, uit gevoelens van angst, schuld en vooral schaamte. Wij zien dat dagelijks in de hulpverlening. Terwijl het iedereen kan gebeuren; en iedereen kent wel íemand, toch? Daarom willen we het thema bespreekbaar maken en de drempel om hulp te zoeken verlagen.”

Samen het taboe doorbreken
Arie Hobo, manager Bijeen: “Overal komt misbruik voor, ook in Heusden. Met collectief  wegkijken en zwijgen lossen we dit nooit op. Met erover praten wel. We hebben het hier immers over een structureel, maatschappelijkprobleem dat ons in principe allemáál aangaat. De beste manier is dan ook om dit samen aan te pakken. Samen seksuele grensoverschrijding, in welke vorm dan ook, bespreekbaar maken en samen het taboe doorbreken.”

De themabijeenkomst vindt plaats op woensdag 5 juni van 19.00 tot 21.30 uur in buurthuis De Mand aan de Jan Steenstraat 2 in Vlijmen. Inloop vanaf 19.00 uur. De bijeenkomst wordt geopend door wethouder Peter van Steen. Tijdens de bijeenkomst wordt onder meer ingegaan op feiten en cijfers. Ook worden ervaringsverhalen verteld en zijn er thematafels waaraan ingegaan wordt op specifieke onderwerpen van seksueel misbruik.

Bron: Gemeente Heusden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Reacties