“Wij willen statiegeld op alle PET-flessen en blikjes”

Foto: Pixabay

De gemeente Heusden zet fors in op duurzaamheid en hergebruik van grondstoffen. Statiegeld op kleine blikjes en plastic flesjes past uitstekend binnen deze circulaire gedachtegang. Het levert daarnaast een grote positieve bijdrage aan de bestrijding van de zwerfafval en zorgt voor een schone leefomgeving.

De gemeente Heusden is dan ook aangesloten bij de Statiegeldalliantie, die pleit voor definitieve invoering van statiegeld op alle PET-flessen en blikjes.

Wordt uw organisatie de duizendste bondgenoot?
De afgelopen anderhalf jaar hebben zich al 932 organisaties, bedrijven en lokale overheden in Nederland en België aangesloten bij de Statiegeldalliantie. We hebben echter nog meer bondgenoten nodig, want tot nu toe heeft de landelijke politiek geen gehoor gegeven aan onze oproep tot invoering van statiegeld. Op 4 september staat een Algemeen Overleg Economie gepland in de Tweede Kamer. Statiegeld staat dan zeer waarschijnlijk op de agenda. Het nieuws dat de Statiegeldalliantie duizend leden (of meer!) heeft, zal de discussie zeker positief beïnvloeden.
Sluit uw organisatie, bedrijf of overheid zich aan bij ons en de andere bondgenoten van de Statiegeldalliantie?

Waarom nú aansluiten?
In april is de concept-regelgeving voor statiegeld op plastic flesjes schriftelijk besproken in de Tweede Kamer. Het niet opnemen van blikjes blijft één van de grote discussiepunten. Ondanks druk vanuit de oppositie, hield staatssecretaris Stientje van Veldhoven blikjes buiten de statiegeld concept-regelgeving, met als reden dat zij plasticvervuiling als een urgenter probleem ziet dan vervuiling veroorzaakt door blikjes. Inmiddels is onthuld dat er ook in blikjes plastic zit, namelijk een plastic coating. Kortom, statiegeld op alle PET-flessen én op blikjes is nodig.

Hoe sluit u aan bij de Statiegeldalliantie?

Aansluiten kan door het logo van je organisatie plus een korte quote waarom jouw organisatie voorstander is van statiegeld te sturen naar [email protected] Dat kan ook via het formulier op Statiegeldalliantie.org.

Bij voorbaat dank voor je moeite!

Bron: Gemeente Heusden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Reacties