Controle van twee Heusdense jachthavens

Foto: Gemeente Heusden

Niet wegkijken maar aanpakken is de kern van de Heusdense aanpak tegen criminaliteit, drugscriminaliteit en ondermijning. Die aanpak geldt ook voor de jachthavens in onze gemeente.

Helaas zijn jachthavens in Nederland nog te aantrekkelijk voor criminelen en dat moet veranderen. In Zuid-Nederland werken gemeenten, politie en douane, samen met andere partners aan het minder kwetsbaar maken van jachthavens voor criminaliteit, zoals drugssmokkel, mensensmokkel en diefstal en het bieden van een helpende hand richting ondernemers en gebruikers. Bijvoorbeeld door hen tips te geven hoe minder interessant kunnen worden voor criminelen: pin in plaatst van contante betalingen, vragen naar identiteitsbewijzen van gebruikers en bezoekers, registratie van overnachtingen etc.

Woensdag controleren medewerkers van de gemeente, de omgevingsdienst, de politie en de douane twee jachthavens in onze gemeente. Naast controleren op wet- en regelgeving, is de controle van vandaag bedoeld om bewustwording te vergroten. Meer informatie volgt via de webpagina. 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties

0