Vrijwel dagelijkse controle overheidsdiensten bij dierenhouder in Haarsteeg

Foto: FPMB Erik Haverhals

Vrijwel dagelijks controleren één of meerdere overheidsdiensten de situatie met de dieren in Haarsteeg en het handelen van de houder van de dieren. De NVWA, LID, Dierenpolitie en de gemeente houden op die manier de situatie scherp in de gaten.

Alle betrokken overheidsdiensten werken samen. Controles worden afgestemd, geconstateerde feiten worden bij elkaar gelegd en zo wordt het dossier opgebouwd.

Kan dat niet sneller? Helaas niet. Met de wet- en regelgeving waar we mee moeten werken, kunnen we niet sneller of met grotere stappen werken. Door regelmatig te controleren, proberen we de situatie voor de dieren te verbeteren.

Strafrechtelijk onderzoek na aangifte gestolen pups
Naast deze gezamenlijke aanpak, lopen er meerdere onderzoeken, waaronder een strafrechtelijk onderzoek naar aanleiding van de aangifte over gestolen pups. Begin juli dient er een rechtszaak die voortkomt uit zaken die in 2017 zijn geconstateerd.

Melding doen

Alle mails via [email protected] over de situatie in Haarsteeg worden gebundeld en doorgestuurd naar de juiste instanties. Uiteraard kunnen mensen hun melding ook rechtstreeks doen bij de NVWA of bij de Dierenpolitie.

Gemeente Heusden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties