In januari start Mobiliteitsteam De Langstraat

Foto: Heusden Nieuws

In Januari start in de Langstraatgemeenten Waalwijk, Heusden en Loon op Zand, een initiatief om ondernemers, werknemers en ZZP’ers te ondersteunen bij de gevolgen van de Coronacrisis. Het Mobiliteitsteam De Langstraat zal een netwerkorganisatie zijn die proactief contact legt met deze groepen hen en ondersteuning aanbiedt.

Wethouder Ronald Bakker van Waalwijk trekt de kar: “Voordat ik wethouder werd ben ik jarenlang ondernemer geweest. Dit helpt mij om zaken pragmatisch en creatief aan te pakken. In deze coronatijd wordt niet alleen van de ondernemers, maar ook van de overheid een creatieve houding gevraagd. Met deze aanpak laten wij ons als Langstraat-gemeenten van onze meest ondernemende kant zien. We hebben als één van de eerste regio’s in Nederland een operationeel mobiliteitsteam. Samen gaan we ondernemers, werknemers en ZZP’ers in de knel bereiken, ondersteunen en door deze moeilijke tijd heen helpen. Ondernemend uit de crisis!” Het ligt niet enkel in de bedoeling partijen te ‘matchen’ maar ook gaan we proberen aan de voorkant een mindset te veranderen door middel van het aanbieden van workshops, vult wethouder Thom Blankers van de gemeente Heusden desgevraagd hierop aan.

De inzet is dat zoveel mogelijk mensen direct van de ene naar de andere baan gaan, zonder in een uitkering terecht te komen. In januari start het mobiliteitsteam officieel maar ook voor die tijd kan contact opgenomen worden met projectleiders Ralf van de Wiel via 0416-683572 en Glen van den Broek via 0416-683879. Mailen kan ook: [email protected].

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

Reacties